“Ceza değil, eğitim şart”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda fırıncılar ve bakkallar ekmek üretimi ve satış koşulları konusunda bilgilendirildi. Toplantıda uymayanlara ceza yazılacak uyarısına Başkan İş tepki göstererek; “Ceza yok, eğitim var” sözleri büyük alkış aldı.

584
Çanakkale’de ekmek üretimi yapan ve satışa sunanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bir araya geldiler. Ekmekte ki son düzenlemelerin konuşulduğu toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Selahattin İş, Bakkallar Odası Başkanı Engin Kandemir, fırıncılar ve bakkallar katıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Sezer’in kurallara uymayanlara ceza yazmak zorunda kalıyoruz, sözlerine Başkan İş’in tepkisi “Daha çok eğitim verin” oldu.
 
 
“Ekmeğin faydaları çok”
Toplantıda konuşma yapan Tarım İl Müdürü Mustafa Akkuş; “Ekmek, hem halk sağlığı açısından hem de insanların kendilerini geliştirmeleri, daha sağlıklı yaşamaları açısından çok önemli bir konu. İnsan olarak bizlerin, iki temel unsuru var. Bunlardan birisi su diğeri de ekmektir. O açıdan ekmeğin değerini anlatarak bitiremeyiz” dedi. Akkuş şunları söyledi; “İnsan başka türlü yiyecekler kullanmasa her gün ekmek yese de hayatını devam ettirebilir. İnsan hayatında bu denli önemli olan ekmeğin gündeme alınması çok önemli, ekmekte de standartlar belirlendi bu standartlar içerisinde hareket edersek daha güzel olur.”
 
Başkanlardan eğitime destek
Lokantacılar Gazinocular oda başkanı Selahattin İş yaptığı konuşmada önümüzdeki süreçte daha iyi çalışmak istediklerini ifade ederek; “Her gün kanun değişiyor. Kanuna yetişmek çok zor. Bayramdan sonra fırınlarda çalışan işçi ve işverenlerin katılacağı Milli Eğitim ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir eğitim toplantısı düzenlemek istiyoruz. Sınavlara katılanlara belge vermeliyiz” dedi. Bakkallar Oda Başkanı Engin Kandemir de “Biz her zaman Çanakkale de devamlı barışa ve diyaloga önem verdik. Diyalogla her şeyin çözülebileceğine inandık. Sorunların en aza indirgeneceğine dair hiç kuşkumuz yoktur” dedi. Toplantı Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği hakkında Gıda Mühendisi Dilek Özipek’in bilgilendirmesi ile sona erdi.
 
 
Paylaş