havadurum

“Cevabı 7 Haziran’da vereceğiz”

AKP ile Çanakkale Belediyesi Zabıta Memurları arasında çıkan arbede ile ilgili Çanakkale Belediyesi`nde örgütle KESK`e bağlı Tüm Bel-Sen ve DİSK`e bağlı Genel-İş sendikaları açıklama yaparak AKP`ye sert tepki gösterdiler. Saldırıların sorumlularının AKP`li yöneticiler olduğunu ifade eden sendika başkanları; “Ülkenin her yanını yangın yerine çeviren, işçiyi memuru köleye dönüştürmeye çalışan AKP`nin, Barışın Kenti Çanakkale’mizde tezgahlamaya çalıştığı bu provokasyonu, işçilerimize memurlarımıza kısacası emekçilerimize, Çanakkale’nin kendi çocuklarına saldırılmasını, görev yapmalarının engellenmeye çalışılmasını ve siyasete dinin alet edilerek mağdur edebiyatı yapılmasını şiddetle kınıyor ve Emekçilere kalkan eller kırılsın diyoruz” dediler.

731
 
AKP`nin, tüm yasak ve `uygun değildir` görüşlerine rağmen yapmaya çalıştığı lokma dağıtımı ve Çanakkale Belediyesi Zabıtaları ile AKP`liler arasında çıkan arbede sendikaların da tepkisini çekti. KESK`e bağlı Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Zeki Önder ve DİSK`e bağlı Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan, zabıta kıyafetleri giyerek Çanakkale Belediyesi Zabıtalarına destek oldular. Burada açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Zeki Önder, “1 Haziran Pazartesi günü Berat Kandili münasebeti ile kordonda izinsiz ve hukuk tanımaz bir anlayışla stant açarak Berat Kandilini dahi seçimler öncesi siyasi malzeme aracı olarak kullanan AKP zihniyeti Çanakkale de bugüne kadar yaşanmamış çirkin bir olaya imza atmışlardır. Kendilerine verilen görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya çalışan Çanakkale Belediyesinde görevli, Sendikamız üyesi emekçi arkadaşlarımıza karşı AKP zihniyetine bağlı militanlar tarafından gerçekleştirilen saldırının sorumlusu AKP`li yöneticilerdir. Yaşanan bu çirkin olayda da AKP zihniyetinin bugüne kadar toplumun bazı kesimlerini susturarak yaptıkları hukuksuzlukları, adaletsizlikleri örtme ve kendilerini aklama çabasıdır, kamuoyu olarak hepimiz biliyoruz Ergenekon, Balyoz, son olarak paralel örgüt adı altında toplumun bazı kesimlerine neler yaşattıklarınızı tüm halkımız unutmadı, siz değil miydiniz düne kadar o gruplarla hareket eden, sizin anlayışınız belli size dokunan her kesim suçlu işte yaşadığımız olayda da yapmak istediğiniz bu. Ama biz buna asla musade etmeyeceğiz. Her zaman Barışın kenti Çanakkale`de siyasi amaçlan uğruna huzuru bozmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve yaptıkları saldırı yanlarına kalmayacak yargı önünde hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.
 
Uslan`dan `Kabataş` benzetmesi!
“Yaklaşan Genel Seçim sürecinde Çanakkale yerelinde bugüne kadar pek şahit olmadığımız bir olay yaşanmasının üzüntüsü içindeyiz. Görevini yapmaya giden memura, işçiye saldırıp, sonrada mağdur edebiyatı yapmak AKP`nin fıtratında var değil mi?” diyen Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan, “Gezinin yıldönümünü bu şekilde anma isteğinizi anlıyorum. İçinizde ukde kalmış. Ama korkmayın burada size çapulcu diyen olmaz, burada camide içki içip alem yaptı diyen olmaz, burada sizi terörist ilan eden olmaz. Burası Çanakkale unutmayın... 2 yıl önce de başı örtülü bacıya saldırma yalanının tiyatrosunu oynamıştınız ya hani. 2 yıl sonra da sizin de Gezi`yi anma anlayışınız bu demek ki... Ülkenin her yanını yangın yerine çeviren, işçiyi memuru köleye dönüştürmeye çalışan AKP`nin, Barışın Kenti Çanakkale’mizde tezgahlamaya çalıştığı bu provokasyonu, işçilerimize memurlarımıza kısacası emekçilerimize, Çanakkale’nin kendi çocuklarına saldırılmasını, görev yapmalarının engellenmeye çalışılmasını ve siyasete dinin alet edilerek mağdur edebiyatı yapılmasını şiddetle kınıyor ve Emekçilere kalkan eller kırılsın diyoruz” şeklinde konuştu.  (Seçkin Sağlam)
Paylaş