“Çanakkale Savaşları Müzesi” yola çıktı!

Tarihçi Ahmet Uslu`ya ait olan Çanakkale Savaşları Müzesi Türkiye turuna Çanakkale ve ilçelerinden başladı. Ezine`ye doğru yola çıkan “Gezici” müze, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından uğurlandı. Gökhan, “Buralara gelememiş olan, Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızın ayağına bu müzemizi götürüyoruz” dedi.

572
 
 
Tarihçi Ahmet Uslu`ya ait olan “Çanakkale Savaşları Müzesi” tırı tekrar Türkiye turuna çıkıyor. Önce Çanakkale ve ilçelerini ardından da tüm Türkiye`yi gezerek Çanakkale Savaşları`ndan kalma savaş hatıralarını tanıtacak tır Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından uğurlandı. Dün Ezine`ye doğru yola çıkan tır, tüm yurda Çanakkale Savaşları`nı anlatacak. Uğurlama sırasında açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bugün itibariyle, Ahmet Uslu beye ait Çanakkale Savaşları müzesi tırımız Türkiye turuna başlıyor. Müzemizi yeniden dizayn ettik. Bugün itibariyle ilçelerimizi dolaşacak. Daha sonra Türkiye turuna çıkacak. 18 Mart günü TBMM`nin önünde iki gün kalacak. Buralara gelememiş olan, Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızın ayağına bu müzemizi götürüyoruz. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak bunların duyurularını yapacağız. Hatıra defterinde ilgi çeken yazıları yayınlayacağız. Çanakkale tarihini, ruhunu yansıttığı için Ahmet beye teşekkür ediyorum” dedi.
 
Uslu: “Çanakkale`yi temsil edeceğiz”
Çanakkale Savaşlardı Müzesi Tırının sahibi Ahmet Uslu ise, “100`üncü yılda Çanakkale Belediyesiyle, Çanakkale`yi, Yahya Çavuş`u, Seyit Onbaşı`yı, Anadolu’dan doğan güneş Mustafa Kemal Atatürk`ü anlatmak üzere bugün yola çıkıyoruz. Çanakkale`nin bir değeri olan Çanakkale Belediyesi`nin sponsorluğunda çıkmak bizim için apayrı bir mutluluk. Türkiye`nin her yerinde Çanakkale`yi en güzel şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Paylaş