“Çanakkale değerlerinin korunmasından yanayız”

Çanakkale`de eski AKFA arazisi ile ilgili tartışmalar her geçen gün giderek büyüyor. AKFA arazisinde eğer bir yapılaşma olacaksa, sendika olarak bu yapılaşmanın karşısında olduklarını belirten DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Doğayı seven ve çevreci bir sendika olarak Çanakkale`nin bazı değerlerinin korunmasından yanayız” dedi. Uslan, Kazdağları`nda çevreci kimliğini üstlenen CHP`li üyelerin mecliste AKFA için evet oyu vermesine de tepki gösterdi.

562
Kasım ayı Belediye Meclisi gündemine gelen ve oy çokluğu ile kabul edilen eski AKFA arazisi ile ilgili imar planı değişiklikleri kentte tartışılmaya devam ediyor. Kasım ayı Belediye Meclisi`nde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş`ın tüm uyarılarına rağmen, oy çokluğu ile kabul edilen AKFA dosyasına bir tepki de DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan`dan geldi. Sendika olarak Çanakkale`nin bazı değerlerinin korunmasından yana olduklarını belirten Uslan; “Doğayı seven ve çevreci bir sendikayız. Bütün politikalarımızın içerisinde çevrenin ve çevre değerlerinin korunması var. Eğer orada bir yapılaşma olacaksa, biz bu yapılaşmanın karşısındayız ve karşısında oluruz. Çünkü Çanakkale`nin bazı değerlerinin korunmasından yanayız. Sendikamızın bir takım çevreci politikaları var. Bu nedenle AKFA ve sahil kesimlerine yapılacak bir yapılaşmanın karşısındayız. Şehre özgü bazı değerlerin korunmasından yanayız. Dolayısıyla Çanakkale sahil kenarı ve denizi ile özdeşleşmiş bir kent ise oradaki yapılaşmaya biz de karşıyız. Bazı doğal yapıları kendi doğallığında bırakmak gerekir diye düşünüyorum. Orada insanlar gitsin balık tutsun. Ama bir tesiste olmasın. İnsanlar denize girebilsinler. Ama o doğallık orada kalsın. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkol almaya gelen insanların seyir terası haline dönüşmesin ama herkes oraya gönül rahatlığıyla gidebilsin. O doğallığı korunsun. Kendi ekolojisi korunsun orada yaşayan canlılar korunsun” dedi.
 
“Kazdağları ile AKFA arasında hiç bir fark yok”
Kazdağları`ndaki altın arama çalışmalarına nasıl karşı çıkılıyorsa, AKFA`ya yapılacak olan yapılaşmaya da karşı çıkılması gerektiğine dikkat çeken Uslan; “Daha önceki senelerde AKFA sahilinde balıkların oluşturduğu yakamozlar oluşturmuştu. Bu doğadır. Bu Çanakkale`nin doğasıdır. Bunu korumazsak, yarın öbür gün taşı dikersek, her yerimiz taş olur en sonunda da mezarlaşır gideriz. Bu iş budur. Kazdağları`ndaki altın aramasına nasıl karşı çıkıyorsak, AKFA`ya yapılacak olan yapılaşmaya da karşı çıkmalıyız. Çünkü Kazdağları ile AKFA arasında hiç bir fark yok. İkisi de doğa katliamıdır. Orası öyle kalsın” diye konuştu.
 
“AKFA`ya gelince çevreciliklerini unutuyorlar”
Uzun yıllardır Kazdağları`nda çevreci kimliğini üstlenen ve her platformda altın arama çalışmalarına karşı olan ve köylülerin direnişine destek veren CHP`li üyelerin mecliste AKFA için evet oyu vermesine de tepki gösteren Uslan; “Eğer bir siyaset yapan bir insanın yandaşları tarafından alınmış bir yer ise de, oda çok fazla önemli değil. Burada önemli olan Çanakkale. Bir taraftan Kazdağları diye bas bas bağırırken, oranın geçmesi için oy veren CHP`li meclis üyelerini de anlamakta güçlük çekiyorum. Bir taraftan Kazdağları`nda çevreci oluyor bütün CHP anlayışı, ama buraya gelince bütün çevreciliklerini unutuyorlar. O zaman şekilci olmayacak insanlar. Özü sözü bir olacak. Ne ise o olacak. Çevreci ise her yerde çevreci olacak” ifadelerini kullandı.
Paylaş