havadurum

“Çanakkale, bir barış kentidir”

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamasında Feshane`yi değerlendirdi. İyi bir etkinlik olduğunu, daha iyilerinin de yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, “Aslında bu ülkede herkes Çanakkaleli. Biz bunu çok özel bir mesajla da herkese duyuyoruz. `Barışa ev sahibiyiz` diyoruz, `Barış kültürümüz olsun` diyoruz. Çanakkale bir barış kenti olmak durumdadır” dedi.

716
Feshane`de gerçekleşen “Çanakkale Tanıtım Günleri”ni değerlendiren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Adanın eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade etti. Adayı Feshane`ye taşıdıklarını söyleyen Çetin, Feshane etkinliğinin başarıyla gerçekleştiğini dile getirdi. “Ben, bir Çanakkaleli olarak, Çanakkale`nin böyle bir organizasyon içinde bulunması beni son derece memnun etti” diyen Çetin, “Bu konuyla da alakalı bu organizasyona sebep olan Çanakkale Valimiz sayın Ahnmet Çınar`a da çok teşekkür ediyorum, bir Çanakkaleli olarak bundan gurur duyduk. Organizasyon ile alakalı eksiklikler var mıydı? Ufak-tefek eksiklikler vardı tabi. Yani daha iyi duyurusu ve tanıtımı yapılabilirdi. Bu eksikliklerden ziyade, artık bu aşamadan sonra Çanakkale`nin iyi organizasyonlarla, kent ürünlerini ve değerlerini tanıtması büyük bir başarıydı. Biz Gökçeada olarak da zaten eşsiz bir coğrafyaya sahibiz. Organik tarımı ve ürünleri ile, taş binaları ile, yapıları ile, coğrafyası ile özel bir coğrafya. Zaten herkesin ilgi odağı, çekim merkezi bir yerdir Gökçeada. Herkes bize `Çok güzel bir görselle katıldınız` diyor. Aslında biz çok özel Bir şey yapmadık. Biz, Gökçeada`yı Feshane`ye taşıdık. Gökçeada`ya Feshane`ye taşıyınca her şey güzel oldu” ifadelerini kullandı.
 
“Bu ülkede herkes Çanakkaleli”
“Bu organizasyon 2015 yılının ilk günlerinde hayata geçti” diyen Çetin, “Bu bizi çok onurlandırdı. Bu organizasyonların daha çok ve daha sık bir şekilde devam etmesinden yanayım. Çanakkale`de şehit olan 250 bin kişi, 81 vilayetten herkesin dedesidir, atasıdır. Aslında bu ülkede herkes Çanakkaleli. Biz bunu çok özel bir mesajla da herkese duyuyoruz. `Barışa ev sahibiyiz` diyoruz, `Barış kültürümüz olsun` diyoruz. Çanakkale bir barış kenti olmak durumdadır. Bu çalışma çok yerinde bir çalışma oldu. Benim tek temennim, bu tür organizasyonların daha ciddi bir şekilde, daha iyi bir organizasyon ile devam etmesidir” şeklinde konuştu.
Paylaş