havadurum

“Çanakkale barışa omuz vermeli”

HDP`den yapılan açıklamada, “Sizin oyunuzla bu renksiz parlamento, renkli bir çiçek bahçesi olacak. Sadece HDP ile AKP’yi durdurmayı, geriletmeyi başarabiliyoruz. İktidar ve güç zehirlenmesi yaşayarak kendinden geçmiş başkanlık sevdalılarını durdurmak istiyorsak tek çaremiz HDP” ifadelerini kullandı.

435
Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim öncesi yaptığı son açıklamasında Çanakkale halkına çağrıda bulundu. “Gelin, Türkiye’ye barışı getirelim” denilen HDP açıklamasında “Gelin rengârenk bir mozaik gibi; halkları, kimlikleri, inançları buluşturan HDP’yi destekleyelim. Bu seçim; Kürd’ü, Türk’üyle, Arab’ı, Çerkes’i, Ermeni’si, Gürcü’sü, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Pomak’ı, Roman’ıyla hep birlikte, birbirimizden korkmadan, birbirimizi inkâr etmeden, birbirimize sarılarak ülkemize barışı getireceğimiz seçimdir. Biz’ler herkes kendi sesiyle, kendi rengiyle, kendi türküsü, halayı horonuyla var olsun, bütün Türkiye’de bayram olsun, düğün olsun istiyoruz. 7 Haziran’da HDP başarısı, bütün Türkiye halklarının ortak zaferi olacaktır. Barış sandıktan kıymetlidir. HDP için sandığa atacağınız her zarf `bu ülkede artık kardeşçe, barış içerisinde yaşamak istiyoruz` demektir. Sizin oyunuzla bu renksiz parlamento, renkli bir çiçek bahçesi olacak. Sadece HDP ile AKP’yi durdurmayı, geriletmeyi başarabiliyoruz. İktidar ve güç zehirlenmesi yaşayarak kendinden geçmiş başkanlık sevdalılarını durdurmak istiyorsak tek çaremiz HDP. Bu çılgın gidişatı hep birlikte durduracağız. Bugün ne söylüyorsak, 8 Haziran ve sonrasında da aynısını söyleyerek yolumuza devam edeceğiz. Haydi bir oyumuzla huzura destek olalım” ifadeleri kullanıldı.
 
 
“Çanakkale Kadını Desteklemeli”
“Hızlı ve hoyrat bir muhafazakarlaşma ile hayatımız karartılıyor” denilen açıklamada, “Kadının adı toplumsal hayattan siliniyor. Kadına yönelik taciz, tecavüz ve cinayetler ayyuka çıktı. Kadınsız bir toplumsal hayat kadınsız bir siyaset istiyorlar. HDP Türkiye’de de Çanakkale’de de siyaseti kadınlara teslim etti. Her koşulda eşit temsil, eşit söz hakkını savunuyor. Dört adaydan 3’ü kadın. Haydi bir oyumuzla kadınlara destek olalım” ifadeleri de yer aldı.
 
“Çanakkale özgürlükçü laikliği savunmalı”
Yapılan açıklama; “HDP bugüne kadarki problemli devletçi laiklik yerine inanç özgürlüğüne dayanan ve her inanca eşit uzaklıkta duran devlet anlayışıyla özgürlükçü laikliği getirecek. İnanca saygı ve özgürlük Alevi`nin de Sünni`nin de Ermeni`nin de derdine çözüm getirecek tek perspektif. Ortadoğu’daki mezhep savaşının topraklarımıza taşımaya çalışan iktidara karşı tek çaremiz bu. Haydi bir oyunuzla inançların kardeşliğine destek olalım. O henüz kullanmadığımız bir oyla, Türkiye’nin kaderini değiştirebiliriz. Sandığa gidelim ve oyumuzu değişimden, demokrasiden, barıştan, eşitlik, adalet ve özgürlüklerden yana, HDP’den yana kullanalım. Türkiye hazırsa Biz’ler HDP olarak değişime hazırız. Bizdik, Biz’ler olduk, şimdi ülkemizde barışı ve demokrasiyi kurmaya hazırız” ifadelerine yer verildi.  (Seçkin Sağlam)
Paylaş