“Çanakkale aşıkları” Manolya Ağacı altında buluşuyor

Çanakkale’de altın madenleri ve termik santrallerle ilgili olarak son dönemde yaşanan gelişmeleri ve kentte çevre mücadelesine destek olan örgüt, kişi ve kurumların yanı sıra sessiz kalmayı tercih eden veya çevre mücadelesine bir şekilde engel olan kurumlar için “Son uyarı” niteliği taşıyan deklarasyon için bugün saat 18’de İskele Meydanı’nda buluşulacak.
Çanakkale Çevre Platformu, bugün İskele meydanında düzenleyeceği etkinlik ile yayınlayacağı “Çevre Deklarasyonu” çevre mücadelesi için büyük önem taşıyor. Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Bu konuda sessiz kalan, çevre katliamına göz yumanlar için son uyarımızdır” dedi.

889
Çanakkale’de altın madenleri ve termik santrallerle ilgili olarak son dönemde yaşanan gelişmeleri ve kentte çevre mücadelesine destek olan örgüt, kişi ve kurumların yanı sıra sessiz kalmayı tercih eden veya çevre mücadelesine bir şekilde engel olan kurumlar için “Son uyarı” niteliği taşıyan deklarasyon için bugün saat 18’de İskele Meydanı’nda buluşulacak. Çanakkale Çevre Platformu, bugün İskele meydanında düzenleyeceği etkinlik ile yayınlayacağı “Çevre Deklarasyonu” çevre mücadelesi için büyük önem taşıyor. Deklarasyonda Kazdağları ve bölgesindeki altın madeni arama çalışmaları ile Çanakkale-Biga arasındaki yapılan ve yapılacağı iddia edilen termik santrallere karşı topyekun mücadele çağrısı da yapılmış olacak.
 
Son uyarı mesajı verilecek
Kentteki çevre mücadelesine destek veren, demokratik kitle örgütleri, dernekler, meslek örgütleri, sendikalar, yapılar, oluşumlar ve partilerin açıklanacağı deklarasyonun, çevreden yana tavır koymayan, sessiz kalan ve tarafını belli etmeyen kişilerin ve kuruluşlara ise “Bu size son uyarımızdır” mesajı verilecek. Bundan böyle, çevre katliamları konusunda ilgisiz kalan kurum ve kuruluşlar, “Susmak onaylamaktır” fikrinden hareketle kentte deşifre edilmeye başlanacak. “Çevre katliamlarına ve ileride yaşanabilecek insan ve diğer canlıların ölümü noktasında sessiz kalanlar, aynı zamanda bu olumsuzluklara da ortak olmuşlar demektir” diyen Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, tüm Çanakkale halkını bugün saat 18’de İskele Meydanı’nda birlik olmaya çağırdı.
 
Nalbant’tan birlik çağrısı
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, tüm Çanakkalelileri çevre katliamlarına karşı duyarlı olmaya çağırırken, bu mücadelenin aynı zamanda yaşamsal bir gelecek olduğunu da söyledi. Nalbant, “Havasını, suyunu toprağını, tarımını, turizmini kısacası yaşamını düşünün tüm Çanakkale halkını, bugün saat 18’de İskele Meydanı’nda toplanmaya çağırıyoruz. Bu sadece insanların, hayvanların ve bitkilerin biyolojik varlıkları değil, aynı zamanda bugün bu duruma sessiz kalanların bahsettikleri, kent turizmini ve kent tarımını da yakından ilgilendirmektedir. Denizi katledilmiş, ağaçları kesilerek topraklarında siyanürle altın çıkarma işlemi yapılan Kazdağları ile nasıl turizm olacak? Üstünde altın madeni çalışması yapılan, termik santral çalışmaları yapılan topraklarda hangi tarımdan bahsedebiliriz? Tüm duyarlı Çanakkale halkını bu mücadeleye ortak olmaya devam ediyorum” dedi.
Paylaş