“Çanakkale’nin markalarını en iyi şekilde tanıtacağız...”

ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız 2012 yılını iş dünyası açısından değerlendirerek, 2013 yılı ile ilgili öngörülerde bulundu.

468
2012 yılında Çanakkale’de kurumlar arasında birlikte hareket etme kültürünün geliştiğine dikkati çeken Yıldız, 2013 yılında Çanakkale’nin tanıtımına daha çok yer verilmesi gerektiğini belirterek 16 – 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri EXPOTROIA Turizm ve Ticaret Fuarı’nda Çanakkale’nin markalarını ve ürünlerini en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız 2012’de Çanakkale’nin ticari hayatında çok parlak olaylar yaşanmadığını belirterek, esnafın sıcak paraya dayalı ekonomilerle olan dalgalanmadan etkilendiğini kaydetti. Yıldız Çanakkale’de son zamanlarda yaşanan yoğun yağışlar ve sel gibi doğal afetler nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşandığını belirterek, bu durumun özellikle tarımsal alanları ve kırsal alandaki sanayi sektörlerini etkilediğini ifade etti.
 
Yıldız: “Buna rağmen, Çanakkale bir silkelenme ve birlikte başarılara imza atmanın gayretleri içinde olması 2012 yılının olumsuzluklarını bir tarafa itmiştir. Özellikle valilik, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmelerinim kente ciddi kazanımlar sağlayacaklarının farkında olması 2012’nin iyi bir basamak olduğunu gösterir” diye konuştu.
 
Yıldız Çanakkale’nin her geçen gün cazibe merkezi haline gelmeye başladığını ve kendini iyi pazarladığı takdirde hak ettiği yere ve kazanca ulaşacağını belirterek: “ÇASİAD olarak; 2012 de en büyük amacımız tanrının cömertçe yarattığı bu coğrafyayı en iyi şekilde tanıtmak olacağını düşündük. O nedenle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı Fuar ve Kongre Merkezinde ilk fuar kararı aldık. Bu kararımızı Valilik, Belediye, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ile 16 – 19 Mayıs 2013’te hayata geçireceğiz. EXPOTROIA Turizm ve Ticaret Fuarı’nda Çanakkale’ye katkı sağlayacak markaları, ürünleri en iyi şekilde tanıtmak en büyük amacımız olacaktır” dedi.
 
Çanakkale’nin her geçen gün değişimin sinyalini veren bir il olarak dikkatlerini üzerine çektiğini belirten Yıldız bu nedenle kent aktörlerinin ve kanaat önderleri bu süreci çok iyi planlamak zorunda olduğunu söyledi. Yıldız; “Temennim 2013 yılı Çanakkale’nin 2015’in yani 18 Mart Zaferinin 100`üncü yılının hazırlıklarının yılı olması herkesin ve her kesimin bu sürece katkı vermesi ve Çanakkale’nin hak ettiği noktalara getirilmesidir” diye konuştu.
Paylaş