havadurum

“Çanakkale’den, Yaşanacak Türkiye’ye”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP heyeti geçtiğimiz günlerde, Karacaören Köyü`nü ziyaret ederek, 7 Haziran seçimlerinde köylüleri CHP`ye oy vermeye çağırdı. Başkan Gökhan yaptığı konuşmada; “Biz yaşanacak bir kent yarattık, yaratmaya devam ediyoruz. Genel başkanımızda diyor ki bende yaşanacak bir ülke sözü veriyorum. Yaşanacak ülke, yaşanacak kent ne demek? İnsanların özgürce yaşayabildiği, dertlerini anlatabildiği, horlanmadığı, dışlanmadığı, fark gözetilmeksizin, din, mezhep, cinsiyet farkı olmaksızın herkesin bu ülkede özgürce yaşayıp ekme-ğini kazanıp çoluğuyla çocuğuyla yaşayabildiği, uluslararası camiada itibarının olduğu saygın bir ülke demek” dedi.

484
7 Haziran`da yapılacak olan genel seçimler öncesinde, CHP Çanakkale Milletvekili adayları çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, geçen hafta sonu Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sahaya indi. CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, bazı belediye meclis üyeleri ve partililer seçim çalışmaları kapsamında Karacaören Köyü`nü ziyaret etti. Köy kahvehanesinde gerçekleşen toplantıya, çok sayıda Karacaören sakini katıldı. CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder açılış konuşmasında, CHP`nin verdiği sözlerin arkasında durduğunu ifade ederek; “Bizler verdiğimiz sözü tutarız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi`yiz. Çünkü biz gücümüzü geçmişten alıyoruz. Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk`ün partisiyiz. Bizler seçim vaatlerimizi, toplumun her kesiminin sorunlarını dinleyerek uzman kadrolarla hazırlamış bir partiyiz” diye belirtti.
 
“Kendi adamları `israf var` diyor”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale`de yaşanacak bir kent yarattıklarını belirterek; “Biz yaşanacak bir kent yarattık, yaratmaya devam ediyoruz. Genel başkanımızda diyor ki, `Bende yaşanacak bir ülke sözü veriyorum.` Yaşanacak ülke, yaşanacak kent ne demek? İnsanların özgürce yaşayabildiği, dertlerini anlatabildiği, horlanmadığı, dışlanmadığı, fark gözetilmeksizin, din, mezhep, cinsiyet farkı olmaksızın herkesin bu ülkede özgürce yaşayıp ekmeğini kazanıp çoluğuyla çocuğuyla yaşayabildiği, uluslararası camiada itibarının olduğu, saygın bir ülke demek. CHP ne diyor vaatlerinde? Mazot 1 buçuk lira olacak. Asgari ücret 1500 lira olacak diyor. Taşeron işçi olmayacak, tüm kamu kurumlarındaki taşeron işçiler kadrolu olacak diyor. Çiftçiyle, tarımla, işsizlikle ilgili vaatleri var. Bu vaatleri sıralıyor ve hemen karşıdan bir uğultu. `Kaynak nerede?` diye. `Parayı nereden bulacaksınız?` diyorlar. Senin yaptığın israflardan yapmazsak, o paraları söylediğimiz yerlere aktarırsak bunları yapabiliriz demektir. Bunu sadece CHP Genel Başkanı mı söylüyor? Kendi adamları da söylüyor. Bülent Arınç çıktı, `israf var` dedi. 3 buçuk milyar liralık araç israfına, maliye bakanı kalkıyor `çerez parası` diyor. 1 milyon liraya, diyanet işleri başkanına zırhlı araç alınıyor. Gazetede aracın 1 milyon lira olduğuna dair devlet malzeme ofisinin belgesi ortaya çıktı. Yalan söylüyorlar sizlere” dedi.
 
“Niye benim bilgi edinme hakkımı elimden alıyorsunuz”
Türkiye`de hukuka güvenin kalmadığını ifade eden Başkan Gökhan; “Hukuka güven yerle bir oldu. Sadece gösterilenler görülsün isteniyor. Cumhuriyet gazetesinde o içi aranan tırların görüntüleri yayınlandı. İçi silah dolu. `Kardeşim o durdurulan tırların içerisinde, IŞID`e giden silahlar var` diyorduk. `Yok efendim ne münasebet. Biz Türkmen kardeşlerimize battaniye, giyecek gönderiyoruz` diyorlardı. `Bunlar MİT tırları` dediler, onları durduranları aldılar içeriye tıktılar. Bugün foya meydana çıktı. Çıktı ama hemen bir karar daha. Bunlarla ilgili yayın yapılması yasaklandı. Niye benim bilgi edinme hakkımı elimden alıyorsunuz? Her gün başka bir şeyde yakalanıyorlar ve hemen kapatıyorlar. Ağrı`da PKK baskını dediler. Adamlar öldü, sonra oradakiler askerleri kurtardı. Onu da kapattılar. Hep ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar ki, kendi ayıpları kapansın. Nedir o ayıp? İşte televizyonda yayınlanan o ayakkabı kutuları, evlerde bulunan para sayma makinaları, telefon dinlemeleri, sıfırlanan paralar. Bunların hepsini gördünüz. Madem bunlar böyle değildi, paralelciler yaptıysa, niye o dört bakan istifa etti? Bunları söylemek, yayınlamak yasak. Bu ayıplar örtülemez, çünkü bütün dünya bunları biliyor. İtibarımız kalmadığı için gelişemiyoruz. İnsanlar gelip bizim ülkemizde yatırım yapmak istemiyorlar. Bu böyle devam edemez etmemeli” diye belirtti.
 
“Dışarıdan ithal aday getirdiler”
AKP`nin adaylık süreçlerini de eleştiren Başkan Gökhan; “Biz önseçim yaptık. Adaylarımızı belirledik. AKP`nin Çanakkale`de sıralamasına bakıyoruz, 31 tane aday oldu Çanakkale`de. İçinden hiç birini seçmediler. 2`inci sıradaki adayı zaten milletvekiliydi. 1`inci sıraya kalktılar İstanbul`dan, Lapsekili olduğu söylenen bir milletvekili adayını buraya, Çanakkale`ye aday seçtiler. Dışarıdan ithal aday getirdiler. Çanakkaleli bu ilgisizlikten çok sıkıldı” dedi. 7 Haziran`da tüm vatandaşların mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Sandığa gidildikten sonra, sandığın güvenliğine mutlaka dikkat edilmelidir. Verdiğiniz oyun akıbetini takip etmek, sizin hem hakkınız hem görevinizdir. Çünkü bugüne kadar her türlü numaranın yapıldığını biliyoruz. Kediler girdi, elektrikler kesildi, oylar yakıldı. Onun için çok dikkatli olmalıyız. Ve oyumuzu elbette ki halktan yana olan parti, Cumhuriyet Halk Partisi`ne vereceğiz” diye belirtti. (Tekin Bozkurt)
Paylaş