“Çanakkale’de yetki emin ellerde, Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır”

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, her türlü idari, siyasi, bürokratik baskılara, tehdit, şantaj ve makam pazarlamalara rağmen Çanakkale’de eğitimcilerin en güzel cevabı yetkide verdiğini söyledi.

706
Türk Eğitim-Sen`in emek, hak, adalet, kimlik, erdem, ehliyet, liyakat, sevgi, barış, huzur, birlik-beraberlik ve ahlaktan yana tavır aldığını belirten Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “Her türlü idari, siyasi, bürokratik baskılara, tehdit, şantaj, makam pazarlamalara rağmen, Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi yetkili olmuştur. `Türk Eğitim-Sen; gücünü üyelerinden, haklılığından, ilkelerinden, savunduğu değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanun, yasa, yönetmelik ve genelgelerde ifadesini bulan haklarından alır.` İlkeli, onurlu, kararlı sendikacılığın adı olan Türk Eğitim-Sen`i güçsüz duruma düşürmek, yetkisiz bırakmak için her yıl farklı başlıklar ile eğitim çalışanlarının huzurunu bozmaya çalışanlar, bu yıl da seviyesiz üsluplarına tokat gibi bir cevap aldı. Kendi sendika üyeleri başta olmak üzere, il genelindeki tüm okul idarecilerine `Koltuğunuzda oturmak istiyorsanız Türk Eğitim-Sen`den 3 istifa, bizim safımıza 3 yeni üye` parolası ile başlatılan, eğitim çalışanlarını tehdit etmekten öteye gidemeyen ve yalnızca siyasi iktidarın şımarıklığının göstergesi kampanya bugün itibarı ile eğitimcilerin tokadını yemiştir. `Başta Milli Eğitim Bakanlığı personelleri olmak üzere eğitim iş koluna bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan idarecilere kendi sendikalarına üye olma mecburiyeti getiren, bizim desteklediğimiz siyasi iktidar kanadıyla Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü oldunuz, şimdi yanımızda yer almaya mecbursunuz diyen, eğitimcilerin görüş ve düşüncelerine ipotek koyarak sendika üye formlarını dayatan, zaafı olan idarecilerin zaaflarından yararlanan, eğitimci ahlakını hiçe sayanların başlattığı psikolojik harekat ilkeli, onurlu ve kararlı eğitimcilerin tokadını yemiştir.` Makamların keyfe keder birer birer dağıtıldığını, Milli Eğitim Müdürü ve Müdürlüğü yetkilerini ellerinde tuttuklarını, siyasi parti başkanlarının emirlerinde olduğunu ima edenler,bu gün itibarı ile Çanakkale`de 1623 eğitimcinin altına imzasını attığı ilkeli, onurlu ve kararlı TÜRK EĞİTİM-SEN markasının önünde hiçbir yalanın, ahlaksızlığın, yüzsüzlüğün, yalakalığın değer kazanamayacağını gördüler” dedi.
 
“Türk Eğitim-Sen Çanakkale`de yetkiyi almıştır”
“Unutulmamalıdır ki Türk Eğitim-Sen üyesi her eğitimci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün de söylediği gibi “yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadı” olduğunun farkında olarak, ortaya maddi kazanımlar değil, yalnızca yüreklerini koyarak; bugün başarıyı hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, hem de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde elde etmişlerdir” diyen Demirbaş; “Beş ay önce devraldığımızda 235 üye geride başladığımız sendikal çalışmada, 449 yeni arkadaşımızın bize katkılarıyla Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Çanakkale`de yetkiyi almıştır. “Yüreği sadece kendiyle dolu olmayan, her türlü baskı tehdit ve iğrenç tekliflere boyun eğmeyen, küçülmeden büyümeyi kendine yakıştıran, asil ve kahraman Türk Eğitim-Sen`li dostlarım, sayenizde Çanakkale`de 1623 üye ile “yetkiliyiz” Tüm Çanakkale’ye dik durma dersi verdiniz.Darısı duramayıp,durmak isteyenlere. Yetki emin ellerde. Kimseyi utandırmayacağız. Hep var olun.
Türk Eğitim-Sen markası altında inanmışlığın timsali olan, ilkeli, onurlu ve kararlı çalışmaları ile bize bu zorlu mücadelede katkısı olan, başta Yönetim Kurulu
Paylaş