havadurum

“Çanakkale’de işsizlerin yüzde 60’ı genç”

“Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi” Hibe Programı’na başvurular başladı.

595
AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında İŞKUR tarafından geliştirilen “Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi” Hibe Programına başvurular başladı. Çanakkale’de işsizlerin yüzde 60’ını gençlerin oluşturduğunu belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan destekten Çanakkale’nin de faydalanması için proje teklif çağrısında bulundu. Avrupa Birliği’nden Türkiye’de genç nüfus arasında yaşanan yüksek işsizlik sorununun çözülebilmesi için destek geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı AB destekli “Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’nda teklif çağrısı duyurdu ve proje başvuruları başladı. Söz konusu hibe programı kapsamında uygulanacak projeleri finanse etmek üzere 81 il için 24 Milyon Avro tutarında bütçe ayrıldı. Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan alınacak hibe desteğiyle Çanakkale’de istihdama önemli katkılar sağlanacağı dile getirerek, ilgili kuruluşları proje hazırlamaya çağırdı.
 
“Öğrenciler de hedef grup da yer alabilecek”
Ali Çalışkan ‘İstihdam Önceliği’ çerçevesinde uygulanacak olan hibe programı kapsamında, üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin yanı sıra, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençlerin, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençlerin ve engelli gençlerin istihdam edilip istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmaların yürütüleceğinin altını çizdi. Proje başına 200 bin Avro ile 400 bin Avro destek verileceğini belirten Çalışkan,“Projeye Sosyal politika, istihdam ve yatırım, mesleki eğitim, belirli hedef grupların istihdam edilebilirliğini arttırma, iş yaratma, gençlik ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başvurabilecek. Üniversiteler halk eğitim merkezleri, meslek liseleri ve teknik okullar gibi eğitim kuruluşları, meslek kuruluşları, kamu çalışan, işveren ve işçi sendikaları, sektör temsilcisi kuruluşlar, organize sanayi bölgeleri, ihracat birlikleri, yerel yönetimler ve kar amacı gütmeyen kooperatifler de projeden yararlanabilecek” dedi.
 
Son başvuru tarihi 8 Şubat
Projeye son başvuru tarihinin 8 Şubat 2013 olduğunu hatırlatan İş-Kur İl Müdürü Ali Çalışkan proje için 10 Ocak’ta saat 13:30 Çanakkale ve çevre iller için Çanakkale’de Bilgilendirme toplantısı ve 11 Ocak’ta Akol ve Büyük Truva Otel’de saat 09:00-17:00 arasında proje hazırlık eğitim düzenleneceğini duyurdu.
Paylaş