havadurum

“Çalışmalarımız 7 Haziran’a kadar sürecek”

AKP Çanakkale Milletvekili aday adayı Bülent Biçer, seçim sürecini ve çalışmalarını gazetemiz Çanakkale OLAY`a değerlendirdi. 32 aday adayının bulunduğu AKP`de, seçim sürecinin büyük bir hareketlilik içinde yürütüldüğünü ifade eden Biçer, 7 Nisan tarihinde açıklanacak milletvekili adaylarında, sıralamanın ne olduğuna bakılmaksızın, 32 aday adayının da çalışmalarına devam edeceğini söyleyerek, “32 aday adayının seçim performansı, 7 Haziran tarihine kadar sürecek” dedi.

756
 
 
Çanakkale`de en çok aday adaylığı başvurusunun yapıldığı iktidar partisi AKP`nin, etkili isimlerinden Bülent Biçer, aday adaylığı sürecini gazetemiz Çanakkale OLAY`a değerlendirdi. 32 aday adayının çalışmasının da hızla devam ettiğini ifade eden Biçer, “AK Parti adayını belirlerken, geniş halk kitlelerine ulaşıp, onların fikirlerini önemseyerek karşılık bulacak bir liste oluşumu yaratmaya çalışıyor. Birkaç gün önce yapılan bu temayülde de, Çanakkale`nin tüm kesimlerinden, siyasi görüşleri ne olursa olsun, bir çok kişinin gelipte bu temayül yoklamasında oy kullandığını gördük. Bu doğal olarak AK Parti adına bir sempati oluşturdu. Aynı zamanda AK Parti`nin, STK`lara ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu” dedi.
2002 yılından itibaren Türkiye genelinde toplumda karşılığını bulmuş bir iktidar partisiyle karşı karşıyayız” diyen Biçer, “AK Parti döneminde yapılmış bütün yatırımlar toplumun her kesiminden destek görüyor. Tüm yapılan bu hizmetler neticesinde de her seçimde oyunu arttırarak iktidar olmuştur. Tüm seçimlerde, seçim gündemlerini AK Parti belirlemiştir. Bugünde Türkiye` nin seçim gündemi yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm sürecidir. Bu sorunların çözümünü noktasında da, seçimlerde halk tarafından karşılığını bulacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
işte AKP aday adayı Bülent Biçer`in gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı o açıklamalar;
OLAY: 7 Haziran seçimleri öncesi, AKP` de aday adaylığı başvurusu yapan 32 kişiden birisiniz. Siz partinizdeki aday adaylığı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bülent Biçer: 7 Haziran seçimlerinde 32 değerli arkadaşımız bizimle birlikte bu sürecin içerisine aday adayı olarak dahil oldu. Hepsi kendi alanında başarılı, şehirde karşılıklarının olduğunu düşündüğüm, Çanakkale`nin sorunlarına hakim, kentin sorunlarının çözüm noktasında da bilen ve o konuda da siyaset üretebileceklerine inandığım, benim dışımda 31 arkadaşımız daha var. Hepsinin bu işi layıkıyla Çanakkale adına yerine getirebileceğini düşünüyorum .
OLAY: Aday adaylığınız süresince hangi temaslarda bulundunuz? Bu süreçte çok sayıda vatandaş ve STK temsilcisi ile görüştünüz, ne gibi tepkiler aldınız?
Bülent Biçer: AK Parti adayını belirlerken, geniş halk kitlelerine ulaşıp, onların fikirlerini önemseyerek karşılık bulacak bir liste oluşumu yaratmaya çalışıyor. Daha önceden ben bir çok seçimi takip ettim ama hiç bir seçimde de, yakın tarihteki hiç bir siyasi durumda da, bu denli geniş katılımlı tespit yöntemlerinin yapıldığı bir seçim süreci yaşamadık. Mesela en son Çanakkale` de ve tüm Türkiye genelinde olan, STK`ların AK Parti aday adaylarıyla ilgili görüşüne başvuruldu. Birkaç gün önce yapılan bu temayülde de, Çanakkale`nin tüm kesimlerinden, siyasi görüşleri ne olursa olsun, bir çok kişinin gelipte bu temayül yoklamasında oy kullandığını gördük. Bu doğal olarak AK Parti adına bir sempati oluşturdu. Aynı zamanda AK Parti`nin, STK` lara ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu.
OLAY: Aday sıralamasının açıklanacağı 7 Nisan günü partinizde nasıl bir sıralama bekliyorsunuz? Sıralamaya bağlı olarak 7 Nisan` dan itibaren siyaseten nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?
Bülent Biçer: 7 Nisan günü listelerin sıralaması belli olacak. Biliyorsunuz ki mevcut partilerde en fazla aday adayının olduğu parti Adalet ve Kalkınma Partisi`dir. Çok önemli tespitlerle sıralamanın belirleneceğini düşünüyorum. Ama sıralama sonuçları ne olursa olsun inanıyorum ki biz 32 arkadaşımızla, bugüne kadar nasıl performans sergilediysek, 7 Haziran` a kadarda bu performansımızı ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Bu aday adaylarının seçimi 7 Nisan` a kadar değil, 7 Haziran` a kadar devam edecek diye düşünüyorum.
OLAY: 30 yıldır Çanakkale` de yaşadığınızı, Çanakkale` yi iyi tanıdığınızı, Çanakkale` deki STK` larla ilişkilerinizin iyi olduğunu biliyoruz. AKP aday adaylarının diğerlerine baktığımızda bir çoğunun Çanakkale` de uzun yıllar yaşamadığını, bu şehirde yetişmemiş, Çanakkale`yi iyi tanımayan adaylar olduğunu görüyoruz. Siz bu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Bülent Biçer: Evet, çocukluğumdan beri Çanakkale` de yaşıyorum. Burada ticaret yapıyorum. Tüm ailem burada yaşıyor. Ben siyasette halkla temas edilmesi gerektiğine inanan bir kimseyim. Biz yıllardır zaten halkın içindeyiz. Tabi aday adayı olmak herkesin hakkıdır. Ben diğer aday adayı arkadaşlarımın da böyle temasları vardır diye düşünüyorum. Bunun taktirini parti büyüklerimize ve Çanakkale halkına bırakıyorum .
OLAY: Haziran ayında yapılacak seçimlerde, Çanakkale` de ve Türkiye` de nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Sizce hem Türkiye genelinde hem de Çanakkale özelinde seçime hangi gündemlerle gidilecek?
Bülent Biçer: 2002 yılından itibaren Türkiye genelinde toplumda karşılığını bulmuş bir iktidar partisiyle karşı karşıyayız. AK Parti döneminde yapılmış bütün yatırımlar toplumun her kesiminden destek görüyor. Tüm yapılan bu hizmetler neticesinde de her seçimde oyunu arttırarak iktidar olmuştur. Tüm seçimlerde, seçim gündemlerini AK Parti belirlemiştir. Bugünde Türkiye`nin seçim gündemi yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm sürecidir. Bu sorunların çözümünü noktasında da, seçimlerde halk tarafından karşılığını bulacağını düşünüyorum. Bu gündemlerin Çanakkale`de de birinci derecede önemli gündemler olacağını düşünüyorum. Onun dışında Çanakkale Boğaz Köprüsü Preojesi gündemde olacak. Bu sürece bizim şehir olarak da hazır olmamız gerekiyor. Çanakkale yeni Boğaz Köprüsü ile farklı bir hal alacaktır. Dolayısıyla biz Çanakkale` deki siyasi aktörlerin bunun çalışmasını planlı bir halde yapması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye genelinde partimizin hedefi 400 milletvekilidir. Çanakkale` deki hedefimizde, 2 milletvekili olan sayımızı 3`e çıkarmaktır. Bunun içinde var gücümüzle çalışacağız.
Paylaş