havadurum

“Çalışanların ekmeği ile oynadığı için istifa etmeli”

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, üniversitede çalışanların ekmeğiyle oynadığı için ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`i istifaya davet ederken, Öğr. Gör. Ömer Faruk Kırnıç’ın kamu görevi hakkının da derhal iade edilmesi gerektiğini söyledi.

1001
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in üniversitedeki anti-demokratik ve baskıcı uygulamalarının herkes tarafından bilindiğini belirten Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; Rektör Laçiner`in üniversiteyi babasının çiftliği gibi gören ‘buralar benim istediğimi yaparım’ edasıyla yöneten, hukuk kararlarını tanımayan, üniversiteyi torpil, kayırmacılık ve usulsüzlüklerin konuşulduğu bir kurum haline getirdiğini ileri sürdü. Bu tutumundan dolayı Rektör Laçiner`in istifası için kentte eylemler yapıldığını anımsatan Mantaş; “Haziran direnişini bahane ederek öğrencilerine, öğretim görevlilerine ve öğretim üyelerine karşı yürüttüğü baskı ve yıldırma politikalarıyla beraber, çalışanlarının ekmeğiyle de oynadığı için Rektör Laçiner derhal istifa etmelidir” dedi.
 
“Kırnıç’ın kamu görevi hakkı derhal iade edilmelidir”
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak ÇOMÜ’deki baskılara karşı çıktıklarını ifade eden Mantaş; Öğr. Gör. Ömer Faruk Kırnıç’ın kamu görevi hakkının derhal iade edilmesi gerektiğini ifade ederek; “12 Eylül darbesinin ürünü olan YÖK 34 yıl sonra AKP’nin sözde ileri demokrasi, sivilleşme ve normalleşme politikalarının üniversiteler üzerinden, gericileştirme ve sindirme girişimleriyle kullanmaya devam etmektedir. Darbelerle hesaplaştığını her fırsatta dile getiren AKP iktidarı ve yerel uzantıları, YÖK’e can simidi edasıyla sarılmışlardır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’de uygulanan baskı ve yıldırmalar darbe günlerini aratmayacak gerici bir sürecin devamıdır. 2012-2013 öğretim yılı bahar dönemi bütünleme sınavında öğrencilerine “Gezi ve Taksim olaylarının türevlerini inceleyerek minimum ve maksimum noktalarını belirleyiniz?” sorusundan dolayı Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Ömer Faruk KIRNIÇ’a açılan soruşturma sonucunda YÖK tarafından “kamu görevinden çıkarılması cezası” hiçbir şekilde kabul edilemez. Her fırsatta vesayetten bahseden AKP hükümetinin ve yerel uzantılarının, üniversiteler üzerindeki bu baskıları, bilimsellikten uzak gerici ve darbeci bir uygulamadır. Üniversiteler çağdaş, bilimsel, laik, özerk ve özgür olmalıdır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in üniversitedeki anti-demokratik ve baskıcı uygulamaları herkes tarafından bilinmektedir. Sayın Rektör, üniversiteyi babasının çiftliği gibi gören ‘buralar benim istediğimi yaparım’ edasıyla yöneten, hukuk kararlarını tanımayan, üniversiteyi torpil, kayırmacılık ve usulsüzlüklerin konuşulduğu bir kurum haline getirmiştir. Bu tutumundan dolayı Çanakkale’de çeşitli tarihlerde halkın katıldığı “Rektör İstifa” eylemleri yapılmış ve kendisi istenmeyen adam haline gelmiştir. Haziran direnişini bahane ederek öğrencilerine, öğretim görevlilerine ve öğretim üyelerine karşı yürüttüğü baskı ve yıldırma politikalarıyla beraber, çalışanlarının ekmeğiyle de oynadığı için derhal istifa etmelidir. Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak diyoruz ki, emek gibi ekmek de kutsaldır. ÇOMÜ’deki baskılara karşı çıkıyoruz. Öğr. Gör. Ömer Faruk KIRNIÇ’ın kamu görevi hakkı derhal iade edilmelidir” dedi.
Paylaş