havadurum

“Büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız”

Altın arama çalışmaları nedeniyle büyük bir risk altında olan Atikhisar Barajı`na olan duyarlılık her geçen gün artıyor. Kentin önemli sivil toplum kuruluşları, içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı`na sahip çıkılmaıs için kent halkını duyarlı olmaya davet ediyor.

Atikhisar Barajı`nın altın arama çalışmalarına heba edilmemesi gerektiğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, Kazdağları ile Atikhisar Barajı`nın Çanakkale için olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi. Hem Kazdağları`nın talan edilmemesi hem de Atikhisar Barajı`ndaki suyun kirlenmemesi için halkı tepki göstermeye davet eden Önder; “Eğer tepki gösterilmezse Bergama`da yaşananlar Çanakkale`de de yaşanabilir” dedi.

973
Kentin önemli sivil toplum kuruluşları, içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı`na sahip çıkılmaıs için kent halkını duyarlı olmaya davet ediyor. Atikhisar Barajı`nın altın arama çalışmalarına heba edilmemesi gerektiğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, Kazdağları ile Atikhisar Barajı`nın Çanakkale için olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi. Bu nedenle hem Kazdağları`nın talan edilmemesi hem de Atikhisar Barajı`ndaki suyun kirlenmemesi için halkı tepki göstermeye davet eden Önder; “Altın, Kazdağları`ndaki doğa ile yan yana getirilemez. Çünkü, Kazdağlarının üstü, altından daha değerlidir. Kazdağları geleceğimizin teminatıdır. Buradan altın değil ne çıkarsa çıksın, Kazdağları`nın talan edilmesine karşıyız. Bu bağlamda Atikhisar Barajı`nın da kirlenmesine neden olabilecek her türlü çalışmaya karşıyız. Serçiler`de altın arama çalışmaları nedeniyle meydana gelebilecek zehirli çamurların derelere ve baraja akması büyük bir faciaya neden olur. Doğa tahrip edilmemelidir. Kazdağları ve içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı kentimiz için ayrı bir değerdir. Kazdağları, Türkiye adına inanılmaz bir değerdir” dedi.
 
“Topyekün tepki göstermeliyiz”
Artık siyasilerinde bu konuya bir çare bulması gerektiğini ifade eden Önder; “Kazdağları`nın altın madenlerine peşkeş çekildiğini düşünüyorum. Her tarafı delik deşik ettiler. Bergama`da yaşananlar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenle Bergama`da yaşananların aynısını yaşamamak için hem Kazdağları`na hem de Atikhisar Barajı`na herkesin sahip çıkması gerekiyor. Altın çıkarırken siyanür kullanıyorlar. Zehirli atıklar insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Serçiler`inde baraja çok yakın olması bizleri tedirgin ediyor. Buna bir an önce son vermeliler. Siyasiler de buna el atmalıdır. Hem kent halkı buna duyarlılık göstermeli hem de siyasiler bu soruna artık çözüm bulmalılar” diye konuştu.
 
“Son derece tehlikeli bir durum”
Atikhisar Barajı`na yakın olan Serçiler`de altın arama çalışmaları yapılmasının son derece tehikeli bir durum olarak değerlendiren Önder şu şekilde konuştu: “Serçiler`de halkın gösterdiği tepkiyi destekliyoruz. Son derece kötü bir durum. Sayın valimizde altın arama çalışmalarına karşı duyarlılık gösterip gayri sıhhı müessese raporuna imzalamamıştı. Sayın valimizin Eskişehir`e atanmasıyla ilgili bunun bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Bütün halkın direnç göstermesi gerekiyor. Yaşam kaynağı olan değerlerimize sahip çıkmak ve talan edilmemesi için duyarlı olmalıyız. Eğer tepki gösterilmezse Bergama`da yaşananlar Çanakkale`de de yaşanabilir.”
Paylaş