havadurum

“Bugün günlerden sessizlik”

Çanakkale`de faaliyet gösteren esnaf Soma için işyerini açmadı. Birkaç gündür işyerleri kapalı olan eğlence mekanlarının sahipleri, işyerlerinin kapılarına astıkları duyurularla durumu müşterilerine açıkladılar. Esnafın bu duyarlılığı kent halkının da takdirini topladı.

489
Soma`da yaşanan maden faciası tüm yurdu büyük bir üzüntüye boğarken, herkes gücünün yettiği kadar Soma`ya destek olmaya, ilginin yitirilmemesi adına da gündemde tutmaya devam çalışıyor. Resmi rakamlara göre 300`e yakın madencinin hayatını kaybettiği, 200 civarında işçinin de yaralandığı maden faciası sadece Soma`yı değil, tüm yurdu etkiledi. Soma için Ulusal yas ilan edilirken, yurt genelinde eğlencelere ara verildi. Televizyonlar ekranlarını, gazeteler sayfalarını karartarak Soma`ya karşı duyarlı davrandı.
 
 
Soma başta olmak üzere ülkemizdeki maden işçilerinin çalışma koşullarına, güvencisiz iş hayatına, patronların daha fazla kazanması için çalışanların hayatlarının ve sağlıklarının hiçe sayılmasına, eylemler, basın açıklamaları ve yürüyüşler ile tepki gösterildi. Çanakkale`de bu gösterilen tepkileri ilk günden bu yana yaşadı. Kimi eyleme geldi, kimi yürüyüşe balkonundan ya da aracından destek verdi. Kent esnafı da Soma`da yaşanan faciaya duyarsız kalmadı. Kimi sadece ilk gün, kimi ilk günden bu yana iş yerini açmadı, canlı müzik ve eğlence yapmadı. Çanakkale`de esnafın bu duyarlı davranışı kent halkının da ilgisini ve takdirini topladı.
Paylaş