havadurum

“Bu üniversite yönetimi ile aynı karede görünemem”

Başkan Gökhan’dan ÇOMÜ yönetimine sert tepki...

667
ÇOMÜ`nün hazırlayıp, belediye izni ile kentin çeşitli noktalarına ası-lan ve “Barışın kenti Çanakkale`ye ve bilimin merkezi üniversitenize hoş geldiniz” yazılı, üzerinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in fotoğraflarının bulunduğu pankart belediye tarafından kaldırıldı. Pankartın kaldırılması ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Başkan Gökhan, “Üniversitede öğrenciye bu şekilde davranıp, sonra da `hoş geldin` demek biraz garip değil mi? Gelen öğrenci `barışın kentine geldik` diyor sonra da dayak yiyor burada” ifadelerini kullandı.
 
“Hem Polisi hem de ÇOMÜ yönetimini kınıyorum”
“Yani hem bu konuda demokratik hakka engel olan üniversite yönetimini hem aşırı şiddet gösteren polisi şiddetle kını-yorum” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Öğren-cilere bu şekilde davranın bir üniversite yönetimi ile aynı karede görünmek istemiyorum. Ben bütün eleştirilere rağmen, sadece kurumsal olarak destek oldum. Ama kurumun yöneticileri de bu şekilde polis çağırıp bu şekilde davranmasını da kabul edemem” ifadelerini kullandı.
 
“Polisin görevi öğrenciyi dövmek değil”
“Bir basın açıklaması yapılacak, şiddet yok” diyen Gökhan, “Polisin görevi öğrencileri dövmek değil, öğrenciler demokratik hakkını kullanırken onları korumaktır. Gayet net. Bu olaylar ve bu ortaya çıkan görüntü, Çanakkale`ye yakışmamaktadır. Demokratik süreçlere izin vermeyen, polisi çağırıp öğrenciyi dövdüren bir üniversite yönetimi ile aynı karede görünmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu hadisenin Çanakkale`de olmasına çok üzüldüm. Çocukların tepkisi Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde faşizanların döverek komaya sokmalarına karşı bir tepki. Bu tepkiyi hoş görmeyen bir üniversite yönetimi ile hiçbir işim olamaz” ifadelerini kullandı.
 
“Kurumsal ilişkimiz devam edecek”
Üniversiteye maddi destek sağladığı yönünde yapılan eleştiriler için ise Başkan Gökhan, “O benim üniversiteye bir desteğimdir. Rektör bugün var yarın yok. Fakat Tıp Fakültesi bir kentte her zaman var olacaktır. Oraya destek olmak bir görevdir. Bu destek de kurumsal bir destektir. Yönetimler geçicidir, ancak kurumsal desteğimiz ve ilişkimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş