“Bu topraklarda DOĞdu, bu topraklardan TAŞıyor...

Doğanlar Yatırım Holding’in 2023 hedefi dünyanın en büyük 10 mobilya üreticisinden biri olmak ve 2013’teki hedef yüzde 40 büyüme. Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “Doğtaş ve Kelebek Mobilya’da önümüzdeki dönemde 30 milyon dolar bina ve makine yatırım planlıyoruz” dedi.

1013
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, kentin bir dinamiği olarak faaliyete başlayan ve kentin bir markası olarak devam eden Doğtaş’ın, Exclusive mağazaları, kalebek Mobilyayı bünyelerine katmaları ile başlayan büyüme sürecinin devam ettiğini bildirdi. Büyük planları olan Doğanlar Holding’in 2013 hedefinin yüzde 40 büyüme olduğunu kaydeden Davut Doğan “Doğtaş için 2013’te %40 büyüme hedefliyoruz. Türkiye Mobilya sektörünün 2023 yılı hedefi 10 milyar dolar ihracat. Dünyanın 10. büyük Mobilya üreticisi olmak. Gelecek 5 yıl içinde Mobilya sektöründe Doğtaş ve Kelebek markalarımız ile 1 milyar liralık ciroya ulaşmak istiyoruz. Bu 4 kat büyümek demek. 2013 yılında 2012’de olduğu gidi Doğtaş Markamız ile yurt içinde ve yurt dışında mağazalaşma atağına devam edeceğiz. Yine 2013 ihracatta atakta olacağımız bir yıl olacak. Doğtaş ve Kelebek Mobilya’da önümüzdeki dönemde 30 milyon dolar bina ve makine yatırım planlıyoruz. Firma olarak Çanakkale ve Türkiye ekonomisine katma değer yaratan bir firma olmaya gayret ediyoruz. Şimdi süt ve süt ürünlerinde iddialı bir marka ile pazara gireceğiz. Çanakkale’nin gıda sektöründeki potansiyeli belli. Bunu ulusal düzeyde bir markaya taşımamız gerekiyor" dedi.
 
 
Kufta tescillendi
Doğanlar Holding’in Biga köftesini de bir marka haline getirmek. Bunun için ise en önemli adımlar atıldı. `kufta` markasını tescil ettirdiklerini söyleyen Doğan, Biga Köftesi`ni de ulusal piyasaya `kufta` markası ile yayacağız. Köftenin tarihteki ismi kuftaymış. İlk dükkanı Biga`da açtık. 5 yılda 100 mağaza hedefimiz var. Pilot çalışmaya başladık" dedi.
 
 
Holding “enerji” kazanacak
Enerji yatırımlarına da hız verdiklerini anlatan Doğan, "Erzurum İspir`de barajımız bitti, elektrik üretimine başlıyor. Ağrı`da bir HES projemiz var. Denizli`de 70 megavat ve Çanakkale Biga`da 3 ayrı lokasyonda 99,22, 50 megevatlık projelerimiz var. Enerji işinde çok iddialıyız. Enerjide 5 yılın sonunda mobilya sektörünü geride bırakacak bir projeksiyonumuz var. 5 yıl sonunda grup olarak toplam 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
Çin Fuarı’ndan yeni pazarlara, Kelebek ile Londra’ya
Türk mobilya sektörünün “En Beğenilen Şirketi” olduğunu iki yıl üst üste aldığı ödüllerle garantileyen Doğtaş, Çin`in Guangzhou kentinde düzenlenen, dünya mobilya sektörünün buluştuğu Çin Uluslararası Mobilya Fuarı’nda (CIFF) katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Doğtaş, dünya mobilya sektörünün nabzının tutulduğu Çin Fuarı’ndan önemli anlaşmalara imza atarak döndü. Fuarda yer alan standında yaşam tarzı sunan koleksiyonlarını sergileyen ve yeni işbirlikleri için yoğun görüşmelerde bulunan Doğtaş, mevcut ve hedef pazarları dışındaki bayi müracaatlarını eleyerek, Yeni Kaledonya, Katar, Tacikistan, Özbekistan, Hindistan, BAE, Fildişi, Tayland ülkelerinden gelen yatırımcılarla anlaşmalara imza attı. Doğanlar Yatırım Holding, geçen yıl, Türkiye`nin en köklü mobilya markalarından Kelebek`i bünyesine katarak, sektöründeki en önemli atağı gerçekleştirmişti. Markayı Kayserili Özbıyık ailesinden alan Doğtaş, yıllardır hiç yatırım yapılmayan Kelebek`i yeniden can vermek için çalışmalara başladı. Doğanlar Yatırım Holdingin sahibi Davut Doğan, "Kelebek sektörün ustası. Ama önceki sahipleri markaya yeterince yatırım yapmamış, mağazalaşmaya son verilmiş, ihracat sıfıra inmiş. Marka tam ölmemiş ama durağan hale gelmiş. Şimdi biz `usta şehre geri döndü` diyoruz. 30 olan mağaza sayısını 100`e çıkaracağız, Kelebek önce Londra`ya konacak. Merkezi noktalarda iki kelebek mağazası açacağız" dedi. 2013`te Kelebek`i yüzde 100 büyüteceklerini söyleyen Doğan, "40 milyon TL ciroyu 80 milyon TL`ye çıkaracağız" diye konuştu.
 
 
Doğtaş, rekorlara da ödüllere de doymuyor
2011 ve 2012’de Türkiye mobilya sektörünün en beğenilen markası Doğtaş, Çanakkale Kurumlar Vergisi’nde de ikinci olarak yeni bir rekorun da sahibi oldu. Vergi Haftası nedeniyle Çanakkale Defterdarlığı tarafından Kolin Otel’de düzenlenen törende, Doğtaş Mobilya adına ödülü; Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen teslim aldı. Çanakkale Defterdarlığı tarafından 2012 yılı gelir ve kurumlar vergi rekortmenleri açıklandığı törende ikincilik ödülünün sahibi Doğtaş oldu. Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yaptığı açıklamada; “Vergi, ülkemizin kalkınmasında, sosyal hizmet kalitesinin artmasında ve toplumsal ihtiyaçların karşılanmasında çok önemli bir yere sahip. Doğtaş olarak 40 yıldır bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu topraklarda kazandığımızı bu topraklara ödemeyi kendimize bir görev olarak addediyoruz.” dedi. Türkiye mobilya sektörünün en beğenilen markası Doğtaş, insan kaynakları platformu Kariyer.net tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsana Saygı Ödülü’nün sahibi oldu. İnsan kaynakları alanındaki özenli çalışmaları öne çıkarmak ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla düzenlenen “12. Kariyer.net İnsana Saygı Ödülleri” kapsamında farklı sektörlerden firmalar ödül aldı. Mobilya sektöründe Doğtaş’ın layık görüldüğü bu ödül, ürün ve hizmet kalitesinin yanı sıra insana verdiği değerle de Doğtaş’ı sektöründe bir adım daha öne çıkardı. 40’ıncı yılını kutlayan Doğtaş, 10. Uluslararası İpekyolu Altın Adamlar Ödülleri kapsamında verilen “Tasarım ve Kalite Ödülü”ne layık görüldü. Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi ve Türksoy’la İpekyolu Programı tarafından verilen ödülü kazanan Doğtaş, her geçen yıl büyüyen, güçlenen, dinamik ve yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor. Ödülle ilgili değerlendirme yapan Doğtaş Genel Müdürü İsmail Doğan, “40. yılını kutlayan köklü bir şirket olan Doğtaş, rakipleri tarafından takip edilen; kalite ve tasarım anlayışıyla ‘yaşam tarzlarını belirleyen’, dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bir marka konumunda. Tasarıma verdiğimiz önemle hazırladığımız koleksiyonların arkasında uzun süren AR-GE çalışmaları ve yeni teknolojiler mevcut. Doğtaş olarak tasarıma verdiğimiz önemle farklılık yaratacağımıza inanıyoruz ve tasarım alanındaki çalışmaları gönülden destekliyoruz. Tasarım alanında aldığımız ödüller de çalışmalarımızı sürdürmemiz için bizi teşvik ediyor ” dedi. Doğtaş Mobilya, Capital dergisi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması’nda “Mobilya Sektörünün En Beğenilen Markası” oldu.
Türk mobilya sektöründe 40’ıncı yılını kutlayan Doğtaş, Capital dergisinin her yıl yaptığı ‘Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Mobilya Sektörünün En Beğenilen Markası” seçilerek, birincilik koltuğundaki yerini korudu.
 
Çanakkale, Biga’da doğan ve bugün uluslararası bir marka olan Doğtaş, son yıllarda yaptığı yatırımları, öncü çalışmaları, özel tasarım ürünleri, yenilikçi perakende anlayışıyla sektörde adından sıkça söz ettirirken elde ettiği ödüllerle de gücünü ve başarısını pekiştiriyor. İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği, “En Başarılı İhracatçı Ödülleri” Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sektörde 40’ıncı yılını kutlayan Doğtaş’a, İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından mobilya sektörünün en başarılı üçüncü ihracatçı firması ödülü verildi. En başarılı ihracatçıların ödüllendirildiği gecede, Doğtaş adına ödülü, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Doğtaş Pazarlama Müdürü Kenan Mete teslim aldı. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaptığı atılımlarla adından söz ettiren Doğtaş, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alıp, mobilya ihracatında ve cirosuyla sektöründe ilk üçe giren mobilya markalarından biri olarak büyümeye devam ediyor.
 
 
Sosyal alanda da sorumluluk sahibi şirket: Doğtaş
Doğtaş Holding olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Doğan, TEMA ile ortak yapılan projeler, çocuk resim yarışması, Doğtaş Tiyatrosu, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi gibi bir çok etkinlikte yer aldıklarını, Biga’ya öğrenci yurdu yaptıklarını açıkladı. Doğtaş`ın 50`nci kuruluş yılında sektörün liderlik koltuğunda olmak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Davut Doğan, kuruluşun 40`ıncı yılında özel projelere imza attıklarını söyledi. Davut Doğan, “Özellikle 40`ıncı yılımızı kutladığımız ve yüzde 40 büyüme hedeflediğimiz bu yılda, reklam filmimizin de etkisiyle tüketicilerimizin kalbinde ayrı bir yer edindiğimizi düşünüyoruz. Bu yıl özel bir çalışmaya imza attık. 40`ıncı yıldönümümüze özel olarak oluşturduğumuz 40 kişilik Senfoni Orkestrası eşliğinde ve yine özel bir repertuarla ‘Doğtaş 40`ıncı Yıl Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz` albümü hazırladık” dedi. Doğtaş`ın faaliyetleri ile birçok ödül aldığını da belirten Doğan, “Avrupa İş Dünyası açısından prestijli bir ödül olan ‘`European Business Awards” yarışmasında, 203 aday arasından Türkiye Finalistleri arasında yer almayı başardık” diye konuştu. Doğtaş’ın “Hayalindeki Odayı Çiz” konulu Çocuk Resim Yarışması sonuçlandı. Jüri başkanlığını ünlü ressam Mehmet Güleryüz’ün yaptığı yarışmada kazananlar düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Türkiye’nin yedi bölgesinden, yedi resmin sahibine Doğtaş Yeni Nesil Oda Takımı hediye edildi. Türk mobilya sektörünün en beğenilen markası Doğtaş, çocukların hayalindeki odaları gerçeğe dönüştürdü. Doğtaş’ın sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği Geleneksel Çocuk Resim Yarışması’na, bu yıl da Türkiye’nin her bölgesinden binlerce resim katıldı.
Paylaş