“Bu süreci tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Çanakkale`ye geldi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıtım kampanyası dahilinde kente gelen Uysal, seçimlerde Çanakkale halkının çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek vermesini istedi.

527
 
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek vermek amacıyla Çanakkale`ye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel seçimleri kazanan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı tebrik eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Demokrat Parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu`nu desteklediklerini belirten Uysal; “Türkiye`de deyim yerindeyse tarihi bir virajda kendi geleceğini kuşatacağı pek çok anlamda tercihlerini bir noktada karar vereceği bir Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içerisindeyiz. Bu vesileyle Türkiye`nin dört bir yanında olduğu gibi güzide kentimiz Çanakkale`de bulunmuş olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle nasıl bir Türkiye`de yaşayacağımızı oylayacağımız bir seçim olacağına inanıyoruz. Türkiye`nin tarihsel anlamda biriktirdiği pek çok meselelerini çözebileceği, demokrasinin tekrar işler hale gelebileceği, hukukun ve adaletin askıya alındığı iklim içerisinde yeniden fabrika ayarlarına dönebileceği bir seçim olması temennisiyle Demokrat Parti olarak bizde Ekmeleddin İhsanoğlu`nun şahsında böyle bir döneme Türkiye`nin geçmesini umut ediyoruz. Bu süreci tarihi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.
 
 
“Türkiye`nin söyleyeceği söz önemlidir”
“Türkiye`nin Cumhuriyetle beraber aldığı mesafeyi ölçtüğümüzde ülkemizin ne kadar iyi noktada olabildiğini görebiliyoruz” diyen Uysal; “Ama bugün hiç hak etmediğimiz halde iktidarın yanlış politikalarıyla maalesef Türkiye, Ortadoğu`nun içerisine düştüğü etnik ve mezhebi çatışma ortamının içerisine kademe kademe sürüklendiğini de, bu deyim yerindeyse depremin merkez üssüne doğru yol aldığını da üzülerek izliyoruz. Sadece kendi içerisinde değil ama tavrıyla bir imparatorluğun bakiyesi olarak çok uzun yıllardır bu topraklarda hükümdarlığını sürmüş bir geleneğin sahibi olarak elbette Türkiye`nin söyleyeceği söz önemlidir. Bu anlamda kendi gücüne mukabil bir politika tercihiyle beraber amaçlarına uygun bölgede olumlu bir politik aktör olabilme imkanı var iken, bugün geçmişten daha kötü durumda Suriye başta olmak üzere bütün kapıların kapandığı sadece ve sadece iktidarın elinde Barzani aktörünün dışında bir muhatabiyet kazanabilecek bir aktörün kalmadığını görüyoruz. Işid gibi bir terör örgütüne terör örgütü bile diyemeyen, rehinelerimize rehine bile diyemeyen bir hükümetin Türkiye`yi daha da fazla yormaması ve bu noktada Recep Tayyip Erdoğan`ın başlı başına kendi varlığının en büyük bir risk haline geldiği süreç içerisinde Türkiye`yi ekonomik anlamda önümüzdeki süreçte büyük risklere gebe bıraktığını görüyoruz. Türkiye`nin tarihi yürüyüşüne uygun bir şekilde yol alabilmesi noktasında Cumhurbaşkanlığı seçiminin parlamenter, demokratik model içerisinde çözüm üretme kapasitesinin daha da yukarılara çıktığı hukukun esas alındığı keyfi bir iktidardan daha ziyade hukuk devleti temelinde geleceğimizi kuşatacağımız bir seçim olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Gökhan; “Mücadelemize destek verdiniz”
Parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanının parlamento içerisinden seçildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ama bizde ilk defa garip bir biçimde Türkiye`de kendi icat ettiğimiz bir sistemde parlamenter rejim dururken, şu aşamada seçim ile Cumhurbaşkanı seçmeye çalışıyoruz” dedi. Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Ziyaretinizden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu ziyaretiniz ile birlikte Cumhurbaşkanlığı sürecindeki mücadelemize de önemli bir katkıda bulunmuş oldunuz. Çanakkale halkının önemli bir bölümü bu süreçte CHP, MHP, DP ve DSP ile 11 siyasi partinin desteklediği bir aday olarak sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu desteklenmesi noktasındaki mücadelemize siz de burada bize katkı vermiş oldunuz. Elbette ki bir yanlıştan dönmemiz lazım. Türk toplumunun bu yanlıştan dönmesi gerekir. Parlamenter rejimle yönetilen bir ülkeyiz. Parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanları parlamento içerisinden seçilir. Ama bizde ilk defa garip bir biçimde Türkiye`de kendi icat ettiğimiz bir sistemde parlamenter rejim dururken, şu aşamada seçim ile Cumhurbaşkanı seçmeye çalışıyoruz.”
 
“Türkiye için bir kabustur”
“Türkiye için son derece tehlikeli bir süreçtir. Daha henüz seçim olmamışken, şu an bile adaletsizliğini ortaya koymuş bir Başbakanın, yarın Cumhurbaşkanı olmasını düşünmemiz bence Türkiye için bir kabustur” diyen Başkan Gökhan; “Çünkü hem otoriter, hem insanları küçümseyen yapısı, maalesef iftira eden bir yapısıyla bizi açıkçası ürkütüyor. Türk halkı bunları görmelidir. Çanakkale halkımız bunu görecektir ama Türkiye`de bunu görmelidir. Bütün devlet olanakları kendi elinde. Hileye başvurulmak üzere bağışlar toplanmakta. Adaletsiz bir seçim süreci yaşamaktayız. Diğer iki aday ise vatandaşların vereceği hibeler ile işi götürmeye çalışıyor. Böyle bir anlayışın ülkede Cumhurbaşkanı olarak yer alması bizim için son derece tehlikelidir. Türkiye`de ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Sadece Türkiye`de kalsak iyi. Dünyada zaten tek başımıza kaldık. Herkes ile şu anda karşı karşıya gelmiş durumdayız. Bu dünyada yalnızları oynuyoruz. Çabalarımız boşa gitmeyecektir. Herkes canla başla çabalıyor. Çanakkale`de aynı çaba içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu seçimlerde Çanakkale`den başarıyla çıkacağımızı ve sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun burada iyi bir oy oranıyla birinci çıkacağına inanıyoruz. Zor bir süreçten geçen ülkemizde inşallah hayırlı bir sonuç alacağız. Mücadelemiz ortak” şeklinde konuştu. Ziraat Odası`nı da ziyaret eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha sonra Demokrat Parti İl Başkanlığı`nda partililerle bir araya geldi. Çanakkale`de Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Uysal, DP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Çanakkale`den ayrıldı.
Paylaş