“Bu mücadelenin yılmaz bir savaşçısıyım”

Çanakkale’nin en etkili bürokratlarından biri olan Tarım İl Müdürlüğü ardından da 10 yıldır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan Ayhan Gider, AKP`den aday adaylığını dün açıkladı. Ekibi ve kendisini destekleyenlerle parti il binasına yürüyerek gelen Gider, “Demokrasiye, halkın iradesine karşı müdahale, hangi kaynak ve mekanizmadan gelirse gelsin, ancak ve yalnız imhası gereken bir tavırdır. Milletin vekaleti, bu yoldaki korkaklık ve tereddüt yaşayacak kişilerin haddi, hakkı ve harcı değildir, olamaz” dedi.

643
Çanakkale` de uzun yıllar Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan, geçtiğimiz günlerde de görevinden emekliye ayrılan, kentin etkili bürokratlarından Ayhan Gider, AKP`den milletvekili aday adaylığını dün açıkladı. Resmi başvurusunu ve açıklamasını yapan Gider, başvuru dosyasını AKP İl Başkanı Erdener Can`a teslim etti. Gider, burada yaptığı konuşmasında “Dünyada hiçbir makamın verdiği yetki, halktan alınan yetkinin üzerinde olamaz. Bürokrasinin kullandığı yetki, özünde siyasi iradenin yetki devridir. Biz de bugüne dek çeşitli makamlardan aldığımız yetkileri, milletimizin refahını, huzurunu ve mutluluğunu arttırmak için kullandık. İlimizin kalkınması için mücadelemizde adaletten sapmamayı şiar edindik. Bunda da başarılı olduğumuz ve bu yetkinin hakkını verdiğimiz, gerek denetim makamlarının takdiri, gerekse halkımızın teveccühü ile sabittir.Bugün burada bulunmamız, devredilen değil, aslolan yetkiye, yani Milletimizin vekâletine talip olduğumuzun beyanıdır. Bugün gösterdiğimiz irade, sıradan bir milletvekilliği beyanı değildir. Bugün burada yıllar boyu halkın iradesini gasp etmiş siyaset dışı iradelere karşı yılmaz bir mücadele veren bir partiden, aslen milletin kurduğu, kurucularının da bunu sadece resmileştirdiği Ak Parti`den aday adayı olmakla, bu mücadelenin yılmaz bir savaşçısı olduğumun beyanında da bulunuyorum. Çünkü ben biliyorum ki, halkın kendini yönetme iradesi elinde değilse, o ülkede bunun dışındaki hiçbir özgürlük ve kalkınmadan bahsedilemez.
Bu kavga yıllar boyu devam etmiş bir kavgadır. Bu vesile ile bu uğurda şehit edilen Halkın Kahramanlarını, Şehit Başbakanımız Adnan Menderes`i, Şehit Bakanımız Haşan Polatkan’ı, Şehit Bakanımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Fatin Rüştü Zorlu`yu rahmet ve minnetle anıyorum. İnanıyorum ki demokrasi şehitlerimizin ruhları yalnız ve ancak, Liderimiz, yol göstericimiz, cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve onun açtığı yolda kararlı adımlarla giden Başbakanımız, Genel Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu`nun kararlı tavırlarıyla, gerek üniformalı, gerek üniformasız demokrasi dışı güçlere karşı verilen, dik duruşlu tavır sayesinde huzura ermiştir” dedi.
 
 
Milli irade vurgusu dikkat çekti
“Demokrasiye, halkın iradesine karşı müdahale, hangi kaynak ve mekanizmadan gelirse gelsin, ancak ve yalnız imhası gereken bir tavırdır” diyen Gider, “Milletin vekaleti, bu yoldaki korkaklık ve tereddüt yaşayacak kişilerin haddi, hakkı ve harcı değildir, olamaz. Ben bugün milletvekili aday adayı olmaktan değil, bu mücadeleyi en net, dikleşmeden dik durarak vermiş ve vermeye devam eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Şühedanın yattığı topraklarda milletimize hizmet etmek, ibadet hükmündedir. Huzurunuzda taahhüt ediyorum ki, eğer milletimiz beni vekâletine layık görürse, hizmetimi bu hassasiyet ve ciddiyette yürüteceğim. Çanakkalemizin her bir köşesi ayrı bir değere sahip, kendi içinde ayrı karakterleri barındıran değerli coğrafya iklim ve insan yapısına sahiptir. Şu an zamanı israf etmeme adına problemleri çözüm detaylarıyla birlikte sizlerle seçim döneminde paylaşacağım. Çanakkale için belirlediğimiz hedef, tarih kültür ve doğa turizmi, tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesidir. Sanayi ve maden girişimlerinin de ilimize girmesi, ilimizde barınması ancak ve yalnız çevreye duyarlılığı ile mümkündür. Bu hassasiyeti göstermeyen kişi ve kurumların defedilmesi de boynumuzun borcudur. Ben adaylık başvurum vesilesiyle, partimizin kuruluşundan beri fedakârlık gösteren ve 12 yıldır birebir çalıştığım İl Başkanları Reyhan Demirtaş, Haluk Cihad Temiz, Muzaffer Kutlu ve Erdener Can‘a, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisimizin değerli Başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün itibarıyla taşımaya talip olduğum Vekalet Bayrağını da bugüne dek taşıyan Milletvekillerimiz Sn.Mehmet Daniş ‘e. Sn. İbrahim Köşdere ‘ye, Sn.Müjdat Kuşku’ya ve Sn.İsmail Kaşdemir`e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş