“Bu iç savaşın tarafı değiliz”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili konuştu. Feyzioğlu, “Bu yolsuzluk soruşturmasının niçin ortaya çıktığını unutmamamız gerekiyor. Bu soruşturmanın başlama sebebi yurttaşın hakkının korunması değil, yukarıdaki siyasette, en yukarıda kanlı bir iç savaşın başlamış olmasıdır. Bu iç savaşın tarafı değiliz” dedi.

941
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çanakkale`de Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesinin düzenlediği `Demokrasi` konulu konferansa katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan`ın da katıldığı konferansa Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdiler. Katılımın kendisine heyecan verdiğini ifade eden Feyzioğlu, buradaki konuşmasında “Ben bu heyecanı bu umudu her yerde görüyor, onu gittiğim her yere taşıyorum. Bana kimse umutsuzluk aşılayamaz. Her sabah umutla kalktım, kararlılıkla kalktım. Çünkü mücadele ediyorum ve bu mücadelede yalnız olmadığımı görüyordum. Bunun sonuçlarını da görmeye başladık. Türkiye`nin hangi durumda olduğunu size uzun uzun anlatmak istemiyorum. Her hukuksuzluk, millette hukuk bilgisini yarattı, özgürlük bilinci yarattı. Bu millet kendi geleceğini belirleme kararlılığını gösterdi” dedi.
 
 
“Paralel devleti kendisi yarattı”
Başbakan Erdoğan`ın “Paralel devlet” benzetmesine atıfta bulunan Feyzioğlu, “Başbakan `devlet içinde paralel devlet var` diyor. Dikkat edin, devlet içinde `derin devlet` demiyor. `Derin devlet` deyince eski yapıyı kast edecek. Ondan söz etmiyor, onun ayıklandığını yeni bir yapının geldiğini ifade etmek için bunu söylüyor. Bu paralel devletin sorumlusu, `devlet içinde paralel devlet var` diye millete şikayet edenlerdir. Birlikteydi, içindeydi, planlamasını kendisi yaptı ve bugün kendi elleri ile yarattıkları canavardan şikayet ediyorlar” ifadelerini kullandı.
 
 
“12 Eylül`ün üzerine kat çıkıldı”
“12 Eylül ile hesaplaşacaklarını söylediler, hesaplaşma adına iki tane ihtiyarı sözde yargılamaya başladılar” diyen Feyzioğlu, “Yüzde 10 seçim barajını değiştirmeyi hiç düşünmediler, 12 Eylül ürünü olan YÖK`ü kaldırmayı düşünmediler, üniversite rektörlerini atama sisteminden vazgeçip, seçimle getirmelerini hiç düşünmediler, üniversite öğrenci disiplin yönetmeliğini değiştirip demokratikleştirmeyi hiç düşünmediler. Peki 12 Eylül ile hesaplaşıldı mı? Hayır. 12 Eylül`ün üzerine yeni katlar çıkıldı” şeklinde konuştu.
 
 
“Bu savaşın tarafı değiliz”
Tarihi yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturmaya da değinen Feyzioğlu, “Bu soruşturmayı örtbas etmeye kalkanların da millet tarafından siyaseten ve hukuken cezalandırılmasını sağlamak zorundayız. Dolayısıyla soruşturmayı evlerde çıkan milyonlarca doları, babalarının korumasında iş yapan, hangi meslekten olduğu da kamuoyunca bilinmeyen, kendilerinin dahi bilmediği bir takım çocukların bu yaşta trilyoner olmalarını millete göstermek ve soruşturmanın örtbas edilmesi durumunda örtbas eden siyasilere siyaseten sorumlu olacağını hatırlatmak durumundayız. Bu yolsuzluk soruşturmasını niçin ortaya çıktığını unutmamamız gerekiyor. Bu soruşturmanın başlama sebebi yurttaşın hakkının korunması değil, yukarıdaki siyasette, en yukarıda kanlı bir iç savaşın başlamış olmasıdır. Bu iç savaşın tarafı değiliz” dedi.
 
“Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden birbirlerine girdiler”
“Siyasi iktidarın sandığa resmen girip çıkmış kanadıyla, sandığa giren kanadın iktidar yaptığı diğer kanadı şu anda yukarıda Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde birbirlerine girmiş durumda. Olay budur” diyen Feyzioğlu, “Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasaydı, ya da bu konuda anlaşma sağlanmış olsaydı bu yolsuzluk soruşturması başlar mıydı? Başlamazdı. O zaman bunu unutma hakkına sahip değiliz. Dolayısıyla bir soruşturma başladı diye Türkiye`nin güllük gülistanlık, hukukun üstün olduğu, demokratik bir ülkeye dönüştüğü hayaline kapılmayın, gerçeği görün. Bu yolsuzluk soruşturması her ne kadar yolsuzlukla mücadele edelim diye başlamamış olsa da ortada yolsuzluğa dair çok önemli, çok somut deliller olduğuna göre başlama sebebinin soruşturmanın esasını gölgelemesine de izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.
Paylaş