“Bu gidişe ‘dur’ demek bizim elimizde...”

CHP aday adayı Metin Ümit Ural, ilçeleri dolaşmaya devam ediyor. Partililerle tek tek görüştüğünü ifade eden Ural, herkesin bir umuda ihtiyacı olduğunu, geleceğinden endişe duyduğunu belirtti. Ural, partililere ve vatandaşlara, “7 haziranda demokrasinin gereği oyumuzu kullanırken geleceğimizi şekillendireceğimizi, geleceğimizin bizim elimizde olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

614
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi aday adaylarından Metin Ümit Ural, ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretleri sırasında vatandaşlar ve partililer ile görüşen Ural, buralarda yaptığı konuşmasında “İhracatçı, sanayici, işadamı, tüccar, esnaf,emekli,emekçi kan ağlıyor; üretilen satılmıyor, satılanın yerine yenisi konulamıyor, borçlar ödenemiyor, alacaklar tahsil edilemiyor; yatırımlar durdu, üretim azaldı, işçi çıkarmalar arttı; sokaktaki vatandaştan holding sahibine kadar toplumun tüm kesimlerinin borcu, her geçen ay katlanıyor; yargı siyasallaştı, polis şiddeti toplumun her kesimini baskı altına alıyor; kadınlarımız şiddet görüyor, sokaklarda öldürülüyor, iş hayatından dışlanıyor; her gelen bakanla eğitim sistemi değiştiriliyor, şaibeli sınavlarla milyonlarca öğrencimizin geleceği karartılıyor, doğa talan ediliyor; kıyılarımız, zeytinliklerimiz, ormanlarımız, sularımız yok ediliyor; çürümüşlük her yeri sarıyor” dedi.
 
 
“Bu gidişe `dur` demek bizim elimizde”
Partililere yönelik olarak da konuşma yapan Ural, “Bu gidişe dur demek sizin, bizim elimizde, 7 haziranda demokrasinin gereği oyumuzu kullanırken geleceğimizi şekillendireceğimizi, geleceğimizin bizim elimizde olduğunu unutmayalım. Biz, Çanakkaleyiz, kurtuluşun umudun şehriyiz, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü değil, ezilmiş sömürülmüş tüm uluslara çıkış yolunu gösteren mücadelenin şehriyiz. Bu sebeple sorumluluğumuz çok büyük, ülkemizi aydınlığa çıkarmak, kurtuluşumuzu Çanakkale’den başlatmak kahraman şehitlerimize ve Mustafa Kemal’e,tarihimize borcumuzdur. CHP’nin neferleri olarak da bu umuda en büyük hizmeti bizler vereceğiz, bizler umudun partisi CHP’yiz, gelecek bizim elimizde!” diye seslendi. Ural, Çanakkale’ye ve partisine güvendiğini de sözlerine ekledi.
 
Paylaş