“Böyle bir operasyon bekliyorduk”

Gelibolu Belediyesi`ne yönelik olarak dün sabah yapılan şafak operasyonu kent gündemine bomba gibi düştü. Bazı ihalelerle ilgili olarak yapıldığı iddia edilen operasyona değinen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Seçimler yaklaştı. Biz böyle bir şey bekliyorduk, gün bugünmüş” dedi.

1218
Gelibolu Belediyesi`ne dün şafak baskını yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon sabah saat 08.00 sıralarında gerçekleştirildi. Gelibolu Belediyesi hizmet binasına ve bazı personelin evlerine yönelik olarak eş zamanlı yapılan operasyon kentte de bomba etkisi yarattı.
 
 
Binada ve evlerde arama yapıldı
Gelibolu Belediyesi hizmet binası ve bazı evlere eş zamanlı olarak yapılan operasyonda binada arama yapıldı. Sabah erken saatlerde yapılan baskınla polis, bazı birimlerde arama yaparak, evrak ve bilgisayarları inceleyerek bazı dökümanlarla hard disklere el koydu.
 
9 kişi Çanakkale`ye getirildi
Emniyet ekipleri aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 9 kişiyi ise gözaltına alarak Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Sabah erken saatlerde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan aralarında bir Belediye Başkan Yardımcısı`nın da bulunduğu 5 birim amiri ve 3 memur Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne ifade vermek için getirildi.
 
 
Başkan Özacar, “Zaten bekliyorduk”
Operasyonu yakından takip eden Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çanakkale`ye geldi. Başkan Özacar, dün yaptığı açıklamada “Bizim alnımız açık, başımız dik. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbirşey yok. Seçimlerin yaklaştığı bir dönemde böylesi bir operasyonu bekliyorduk. Bugüne kısmetmiş. Biz halk için çalışan, halkçı bir belediye olarak çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.
Paylaş