“Bizim köprümüz sağlam”

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesinin ardından gözler Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Köprüsüne çevrildi. Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri köprünün güçlendirildiğini bakımının düzenli yapıldığını ifade ederek “Köprümüz Sağlam” dediler.

713
 
Zonguldak`ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi nedeniyle  bir minibüs sulara gömülmüş, yayalarla beraber toplam 15 kişinin kaybolduğu bildirilmişti. Yaşanan bu olayın ardından gözler yapımı 1950’li yıllara dayanan Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk köprüsüne çevrildi. 1950 yıllarından ilk bölümü yapılan köprünün ek inşaatı ise 1999-2000 yılları arasında yapıldı. Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 1999 yılında genişletme çalışmaları yapılan 146 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan köprünün 14 ayak üzerinde kurulduğunu bildirdi. Genişletilen köprü trafik sorununu büyük oranda hafifletti. Üzerinden günde yüzlerce aracın geçtiği ve yayalarında kullandığı köprünün bakımı Çanakkale Belediyesi tarafından yapılıyor.
 
“Köprünün ayakları 2002 yılında güçlendirildi”
Yapımı 1950 yıllarına dayanan 62 yaşındaki köprünün ilk olarak 1972 yılında genişletildiği kaydedildi. Çanakkale Belediyesi tarafından köprünün bu ilk bölümünün 2002 yılında güçlendirildiği öğrenildi. Köprünün ayaklarına beton perdeler atıldığı bütün blokların ayrı ayrı güçlendirildiği bildirildi. Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Atatürk Köprüsü için endişe edilecek bir durum olmadığını köprünün kontrollerinin ve bakımının düzenli olarak yapıldığını kaydetti.
Paylaş