“Biz bu kentte kardeşçe yaşıyoruz”

Çanakkale`de geçen hafta gerçekleşen ve bir provokasyon sonucunda olaylar çıkan basın açıklaması kent gündemindeki yerini koruyor. Emek ve meslek örgütlerinin kent halkına yönelik itidal çağrısı yaparken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Çanakkale`deki birlikte yaşam kültürünün bozulmasına izin vermeme” çağrısında bulundu.

635
Çanakkale`de her görüş ve düşünceden insanın kardeşçe yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkale`de insanlar, barış içinde, kardeşçe yaşamayı seçmişler ve buna uygun olarak da yaşamlarını sürdürmektedirler. Bunun için biz Çanakkale`ye `Barışın kenti` diyoruz. Bunun için birlikte yaşama, kardeşçe yaşama Çanakkale`de bir kültür olmuştur. Biz Çanakkale`de, bu tür olaylara alışık değiliz. Dolayısıyla burada, ülkemizin bu zor dönemine ilişkin olaylara dair basın açıklaması yapılabilir. Basın açıklaması yapmak doğal bir haktır” ifadelerini kullandı.
 
“Ancak basın açıklaması yapan bir kitleye karşı tepki göstermek ve bunu da şiddet yoluyla yapmak uygun bir davranış değildir” diyen Başkan Gökhan, “Herkes, kendi düşüncesi temelinde düşüncesini açıklayabilir, basın açıklaması yapabilir. Ancak birileri basın açıklaması yapıyor diye, diğer tarafın kendini polisin yerine koyarak bir eyleme kalkışmasını da uygun bulmuyorum. Birbirimize saygılı olmayı, sabretmeyi ve hoşgörü içinde olmayı öğrenmeliyiz. Ben tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya, barış ve huzur ortamı ile övündüğümüz, `barışın kenti` misyonunu yaşattığımız Çanakkale`nin, birlikte yaşama kültürünün bozulmasına izin vermemeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş