“Bir ses de İl Genel’den yükselecek”

Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı ve Çevre Platformu dönem sözcülüğü yapan, 30 Mart seçimlerinde ise CHP`den üçüncü sıra İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilen Hicri Nalbant, Çanakkale OLAY Gazetesi`ne önemli açıklamalarda bulundu. Çiçeği burnunda İl Genel Meclisi üyesi Nalbant, mazbataların halen alınmadığını dikkat çekti. Nalbant, geleceğe dair tahminlerini, görüş ve düşüncelerini paylaştı.

1277
30 Mart seçimlerinde Çanakkale merkez ilçeden İl Genel Meclisi üyesi olan Hicri Nalbant, seçilmesi kritik olan bir sıralamadan meclise girdiğini, bu noktada Çanakkale halkının CHP`ye verdiği büyük destek sayesinde meclise girdiğini ifade ederek, “CHP`ye oy veren duyarlı yurttaşlara” da teşekkür etti. “Bir yerel seçim geçirdik” diyen Nalbant, “Ama tartışmalı bir seçim geçirdik. Çok sayıda seçime katıldım, ama hiç böyle tartışmalısını görmedim. Oylarımız çalınmasın diye büyük derde düştük. Eskiden böyle şeyler olmazdı, olsa bile bu kadar teferruatlı olmazdı. Şimdi bugünlerde yaşadıklarımızdan da görüyoruz ki Türkiye`de artık herşeyin hırsızlığı yapılıyor, oy hırsızlığı da yapılıyor. Ancak Çanakkale bu konuda en duyarlı illerden birisi. Herkes oyuna büyük ölçüde sahip çıktı” dedi.
 
Konya`dan seçmen mi getirildi?
“Burada da `çakma` dediğimiz, seçmenler taşındı” diyen Nalbant, “Bu memlekette kendi binalarında hiç tanımadıkları seçmenler olduğunu insanlar gördü. Seçimin ilk günü sabahı burada Konya plakalı otobüsleri görenler var. Yani dışarıdan da seçmen getirildiğinden şüphe ediliyor. Bu işler hangi kurumlardan yapılıyorsa uyarılması, gerekli soruşturmaların açılması gerekiyor diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.
 
“Bir ses de İl Genel`den yükselecek”
“CHP Çanakkale merkezde beklediği oyu aldı diyebiliriz, ancak benim bulunduğum sıralamı kritikti” diyen Nalbant, “CHP bu oyu Çanakkale`de duyarlı insanlardan aldı. Bunu diğer partilerin aldığı oylara bakarak görebiliriz. CHP`nin dışından da bizlere ciddi bir şekilde oy verildiğini gördük, buradan o duyarlı yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Taşıma seçmen olmasaydı, CHP dört üyeyi rahatlıkla götürebilirdi. Bu ülkede paraların çalındığı, oyların çalındığı konuşuluyor. Çanakkale`de havamızı, suyumuzu, doğamızı, dağlarımızı çaldırmayacağız. Çalmaya kalkanlar olursa da bir ses de oradan yükselecek. Çanakkale`nin her yerinden ses yükseliyor, bir de ses de İl Genel Meclisi`nden yükselecek” şeklinde konuştu.
 
“Doğanın ve çevrenin sesi olacağım”
“Ben hem Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olarak hem de Çevre Platformu Sözcüsü olarak bugüne kadar söylediklerimi, söylemem gerekenleri söyledim” diyen Nalbant, “Eylemler de yaptık; Kazdağları`nda yaptık, köylerde yaptık, Çanakkale`de yaptık. Eğitimler de yaptık. Şimdi İl Genel Meclisi`nde ne söyleyeceğimiz üç aşağı, beş yukarı belli. İl Genel Meclisi`nde neler söyleyeceğimi, neler söylemem gerektiğini ise zaman gösterecek, bunun çizgisi de belli. Kazdağları`nın, doğanın, çevrenin, kuşların, böceklerin, sözcüsü olacağımı söylememde bir sakınca yok. Biz Kazdağları`ndan su içtik, hava soluduk, beslendik. Şimdi borç ödeme zamanı. Bu borcu daha önce ödedik, ödemeye de devam edeceğiz” dedi.
 
Önce uzlaşma, sonra yaramazlık!
İl Genel Meclisi`deki mücadale yöntemi konusunda da bilgiler veren Nalbant, “Eğer bu konuda yapılabilecek, uzlaşılabilecek ortamlar varsa önce uzlaşacağız. Bu dağların hayrına, Çanakkale`nin hayrına uzalaşılabilecek tüm kanalları kullanacağız. Uzlaşamadığımız noktada görüşlerimizi söyleyeceğiz, yapıca tartışmaların içinde olacağız. Bunun dışında Kazdağları`nı, havamızı, suyumuzu, geleceğimizi, yok etmeye dönük girişimler olduğunda da önce uyarıp, sonra da teşhir edeceğiz. Hatta onunla da kalmayacak. Bizim mücadelemiz eğitimden başlıyor, mahkemede bitiyor. Yargıya taşımamız gereken konular olursa da hukuki mücadelemizi sürdereceğiz. Platformdayken, yargıdan sonra yaramazlık yapma hakkımızın olduğunu söylemiştim. Burada onu nasıl yaparız bilmiyorum ama, gerekirse onu da yapacağız. Yöntemlerimiz bunlar olacak” dedi.
 
“Herkes benimle aynı havayı soluyup, aynı suyu içiyor”
İl Genel Meclisi`nin doğaya ve çevreye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Nalbant, “Bugüne kadar zaman zaman İl Genel Meclisi toplantılarına katıldım, İl Genel Meclisi`ni temsilen gelen heyetle Çevre Platformu`nda görüştük. Birlikte Kazdağları`na da gittik. Ben İl Genel Meclisi`ndeki tüm arkadaşlar benim gibi bu doğada hava soluyan, su içen insanlar. Sorumlu oldukları bölgeye daha çok sahip çıkmaları gerekirdi. Ama o konuda biraz eksik gördüm. Bu dönem `daha çok sahip çıkılır` diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş