“Bilimsel bir kurumda bilim yapılır”

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi`nde yapımına başlanan cami inşaatı için imza kampanyası başlatıldı. Bölgede camiye gereksinim olmadığı ifade edilen kampanya, internet üzerindeki “Change.org” isimli siteden yürütülüyor.

1131
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Terzioğlu Kampusu içinde yapımına başlanan yeni cami için imza kampanyası başlatıldı. Yerleşke içinde camiye gereksinim duyulmadığını, bu ihtiyaca cevap veren camiler olduğunun vurgulandığı imza kampanyasının muhatabı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü olarak belirlendi. “Lütfen, Terzioğlu Yerleşkesi`ne cami yapımını durdurun” çağrısı ile açılan imza kampanyasında “Terzioğlu Yerleşkesi`nin dibinde bulunan iki mahallede de cami var. Ayrıca, Türkiye`nin en büyük ilahiyat fakültesini yapan üniversitenin zaten o alanda da bir camisi var. Bütün bunların dışında, diğer dini inanışları dışlayıp, sadece sunni inancına göre davranmak, objektif olması gereken bir rektöre yakışmaz” denildi.
 
 
“Rektör bey` dur demek zorundayız”
“Bilimsel bir kurumda bilim yapılır” denilen açıklamada “İbadet ise kişiye özel bir anlayıştır ve yerleşkelerde değil, mahallelerdeki camilerde yapılır. Toplumsal duyarlılık gösterip, bilimin içine dini bu kadar sokan rektör beye dur demek zorundayız” ifadeleri dikkat çekerken, ÇOMÜ Rektörlüğüne yönelik çağrıda ise, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Lütfen, Terzioğlu Yerleşkesi`ne cami yapımını durdurun” denildi.
Paylaş