havadurum

“Ben siyaseti halkın içinde, halkla birlikte yapıyorum”

Hakkında çıkan aday olacağı yönündeki söylentiler ve spekülatif değerlendirmeler üzerinden açıklamada bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Baş-bakan eski Yardımcısı Mustafa Cumhur Ersümer, “Ben siyasetin `Tarlada izi olmayanın, Harmanda yüzü olmaz` düşüncesiyle ve `Gidemediğin yer senin değildir` ana fikrine uygun olarak arazide ve vatandaşın içinde, evinde, kahvesinde, mahallesinde, köyünde yapılması gerektiğine inanan biriyim, öyle yaptım ve öyle de yapıyorum” dedi.

636
Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Mustafa Cumhur Ersümer, dün yayınladığı açıklamasında hakkında çıkan haberlere değindi. Birçok asılsız haberin kendi iradesi dışında speküle edildiğini söyleyen Ersümer, “Basında ve Sosyal Medyada yer alan şahsımla ilgili bazı tartışmalara ışık tutmak bakımından bir açıklama yapmaya gerek gördüm” dedi. “30 yıllık bir siyasi kariyerim var, 50 yıllık siyasi geleneği olan bir aileden gelen biriyim, herkes gibi istediğim siyasi partiye üyelik için başvurabilirim. Bu MHP`de olur, CHP`de olur, AKP`de, ama üyeliğim kabul edilir veya red edilir, aynı şekilde adaylık başvurusu da yaparım, aday gösterilirim veya gösterilmem veya şimdi olduğu gibi hiçbir siyasi parti çatısı altında yer almadan da siyaset de yaparım, aday da olurum” diyen Ersümer, “Benim söylediğim başka bir şey; iyi anlamak lazım, ben üyeliğine kabul edilmeyeceğim bir partiye başvurmam ve aday gösterilmeyeceğim bir partiden de aday adayı olmam. Ben hiçbir partinin kapısına da gitmedim gitmeyeceğimi de söylüyorum zaten geçen seçimden bu yana. 10 yılı aşkın bir süredir hiçbir siyasi partiye üye olmadan da siyaset yapıyorum, Genel Seçim olsun, Mahalli Seçim olsun arkadaşlarımla birlikte Çanakkale`ye Çanakkalelilere en iyi en dürüst hizmet, yapacağına inandığımız adayları destekliyoruz, partilere destek veriyoruz, referandumlarda tavır alıyoruz. Senelerdir aynı partide yer aynı çatı altında birlikte siyaset yaptığım, kader birliği yaptığım arkadaşlarım şimdi başka partilerde CHP`de MHP`de AKP`de aday oluyor, seçim kazanıyor veya kaybediyor. Ben yine onlarla beraber oluyorum, neticede siyaset yapıyorum, bir şey bekleyerek değil, doğru olduğuna inandığım için, sadakat ve vefaya önem verdiğim için yapıyorum ve kimse kusura bakmasın bunu yaparken de kimseden izin ve icazet almaya ihtiyacım yok, Allahtan başka kimsede mani olamaz, kimsenin de haddi ve hakkı değildir. Bir gazetede bir köşe yazarı benimle görüşmeden fikrimi almadan ama sanırım daha önce basında yer alan beyanlarım ve duruşumu esas alarak kendiliğinden bir yazı yazıyor vatandaşın beklentilerini değerlendiriyor, kamuoyuna taşıyor ve bu yazı facebook`da yer alıyor, vay efendim ortalık karışıyor” ifadelerini kullandı.
 
“Vatandaşın içinde siyaset yapıyorum”
“Benim algı yönetmek gibi bir istek ve ihtiyacım yok” diyen Ersümer, “Ben algımın ne olduğunu çok iyi biliyorum, bununla gurur duyuyorum ve değişmemesi için de çaba harcıyorum, bırakacağım en önemli mirasında bu algı olduğuna inanıyorum. Öncelikle hemen söyleyeyim ben sadece internet sayfalarında siyaset yapamam, acemisiyim, ben siyasetin `Tarlada izi olmayanın, Harmanda yüzü olmaz` düşüncesiyle ve `Gidemediğin yer senin değildir` ana fikrine uygun olarak arazide ve vatandaşın içinde, evinde, kahvesinde, mahallesinde, köyünde yapılması gerektiğine inanan biriyim, öyle yaptım ve öyle de yapıyorum. Yine ben siyasetin emekçiliğinden gelen biriyim, 4 yıl il Başkanlığı yaptıktan sonra Milletvekili seçildim, iki Milletvekiline rağmen liste başı oldum, siyasette emeğimi kimseye yedirtmedim, kimsenin de emeğini yemedim. Geçtiğimiz günlerde Yerel TV`de yayınlanan röportajımda çok açık ifade ettim, izlemeyenler için bir kere daha açıklayayım, merkez sağın siyasi yelpazede yer alamaması nedeniyle siyasi dengelerin oturmadığını, yeni bir parti ve yeni bir liderin beklendiğini vurgulamıştım. 1983`de olduğu gibi hiçbir beklentim olmadan o partide ve o liderin yanında yer alacağım. Siyasi mücadeleme orada devam edeceğim. Bir bölen durumuna düşmemek, birilerinin ekmeğine yağ sürmemek için iyi niyetle; "Sahaya inelim, bizim bir partiye ihtiyacımız yok, Çanakkaleliler seni bekliyor, diyen kamuoyundaki sesleri de şimdilik duymamazlığa geliyorum. Ayrıca yıllardır söylediğim gibi görevim ve sıfatım ne olursa olsun ben 24 saat birlikte nefes alıp verdiğim Çanakkale’ye ve Çanakkalelilere son nefesime kadar bulduğum her imkanla hizmet etmeye çalışacağımı da tekraren belirtiyor, Sevgili Hemşerilerimin Kurban Bayramlarını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş