havadurum

“Belediye’nin otopark ücreti sembolik değil”

TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit Çanakkale’de kronik hale gelen otopark sorununun bir an önce proje geliştirilerek çözülmesi gerektiğini söyledi.

1500
 
Çanakkale’deki otopark ihtiyacının bir an önce projeler geliştirilerek çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit Çanakkale Belediyesi tarafından Eski Otogar alanının ücretlendirilmesinin de sembolik olmaktan çıktığını belirtti. TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit Çanakkale’de trafiğe çıkan aracın sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, 40 bin nüfusu geçen kentlerde otopark sorununun çözülmesi ve kentin planlamasının ona göre yapılması gerektiğini kaydetti. Çanakkale’nin büyük ve katlı otopark alanlarına ihtiyacı olduğunu ve bununla ilgili yetkililerin acil adım atması gerektiğini söyleyen TÜKODER Başkanı Berkit otomobil sayısının şehir nüfusuna oranla hızla artması, önemli günlerde kente gelen ziyaretçi sayısının yoğunluğu gibi nedenlerle Çanakkale merkezde ciddi bir otopark sıkıntısı yaşandığına dikkati çekerek otopark sorunun çözülmesi için önlemler alınması gerektiğini söyledi.
 
Berkit kentteki ceplerin otopark sorununu çözmek için yeterli olmadığını belirterek, park halindeki araçların da korunmasız olduğunun altını çizdi. Eski Otogar alanında ücretsiz başlayan ve kaosa dönüşen otopark konusunda sembolik çözüm bulan belediyenin otopark ücretini önce 1 lira yaptığını belirterek: “Sonra 2 lira oldu, 2 saati geçinde 4 lira, sembolik bir tarafı kalmadı” dedi. Berkit vergilerin doğru yere harcanması gerektiğini belirterek, otopark ihtiyacının bir an önce çözüme kavuşturulması ve öncelikli olarak ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
Paylaş