“Bayramiç’i geleceğe taşıyacağız”

30 Mart yerel seçimlerinde Bayramiç Belediye Başkanı olarak seçilen ve görevine başlayan Sadettin Arslan, Bayramiç`in ender güzellikleri ve gçemişe sahip ilçelerden biri olrduğunu ifade ederek, “Biz bu güzellikleri daha güzel ve daha ciddi yatırımlarla Bayramiç`i bulunmuş olduğu noktadan çok daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi. “Kazdağları hassas olduğumuz konulardan biri” diyen Arslan, “Kazdağlarımız gerçekten bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

1365
Bayramiç`de 30 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Çanakkale OLAY`ın sorularını yanıtladı. “Bizden önceki başkanımız da Bayramiç`e hizmetler etti, bir takım çalışmalar yaptı” diyen Arslan, “Sonuç itibariyle 10 yıl hizmet etti, kendisine bugüne kadar yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Ancak biz, bu yatırımları, bu hizmetleri daha ileriye götürmek istiyoruz. İlçemiz gerçekten de gerek coğrafi olarak gerekse insan yapısı olarak çok güzel bir ilçe. Bayramiç doğal güzellikleri, tarihsel geçmişi ile Çanakkale`nin önemli ilçelerinden biri. Biz bu güzellikleri daha güzel ve daha ciddi yatırımlarla Bayramiç`i bulunmuş olduğu noktadan çok daha ileriye taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Öğrenci sayımız artmalı”
“Biz kampanya dönemimizde de her alanda projemiz olması gerektiğini söyledik” diyen Arslan; “Eğitim, altyapı hizmetleri, sosyal belediyecilik, tarım, kültürel hizmetler gibi her alanda var olmamız gerektiğini söyledik. Özellikle üniversiteyi çok önemsiyoruz. Buradaki öğrenci sayımızın artmasını istiyoruz. İlçemiz, Çanakkale`de en az öğrenciye sahip olan bir ilçe. Bayramiç`çe 400`ün üzerinde öğrencimiz varken, Yenice`de, Ayvacık`ta bin civarında öğrenci var. Öğrenci sayımızın artmasını ilçe ekonomimiz için de önemli görüyoruz. Öğrenci sayısının artması hem ekonomik hem de kültürel anlamda önemli bir adım olacaktır. Üniversitemizdeki öğrenci sayımızın 2 binlere, 3 binlere çıkmasını istiyoruz. Bunun için de hem Rektör hocamızla, hem de sayın milletvekillerimizle konuşacağız. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
“Soğuk hava deposu yapacağız”
“İlçemiz, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan bir ilçe” diyen Arslan, “Burada herkesin aşağı yukarı iki işi var. Yani burada bir memur arkadaşımızın da fidanlığı var, tuhafiyeti arkadaşımızın da bağı bahçesi var. Yani tarım ve hayvancılık noktasında hnerkesin uğraş verdiği bir ilçeyiz. Bu noktada en önemli eksiğimiz bir soğuk hava deposudur. Çünkü, Türkiye`nin yüzde 6-7 civarında elme üretimi Bayramiç`tedir, bu oranlama Çanakkale genelinin ise yüzde 99`una tekabül eder. Ancak, 130 bin ton civarında elma üreteme var ama 35-40 bin tonu bulmayan bir soğuk hava deposu kapasitemiz var. Onun için soğuk hava tesisi projemizi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Böylelikle insanımız hem ürününü ucuz bir şekilde saklayabilme imkanı bulacak, hem de ürettiğini daha uzun süre saklayabilecek” ifadelerini kullandı.
 
“Mehmet Akif bizim için önemli”
“Bayramiç olarak bizim bir de Mehmet Akif Ersoy gerçeğimiz var” diyen Arslan, “Biliyorsunuz Mehmet Akif, 1873 ve 1884 yıllarında ilçemizde yaşamış, doğum yeri olarak ise Bayramiç olarak görülür. Burada evi vardı, ancak geçtiğimiz dönem içinde yıkıldı. Bununla ilgili projemiz hazır durumda, Bayramiç`e Mehmet Akif Ersoy evini tekrar kazandırmak istiyoruz. Çünkü, bu girişimin ilçe turizmine çok ciddi katkılarda bulunacağını düşünüyoruz. Bu projeyi önemsiyoruz ve hayata geçmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Kazdağları konusunda hassasız”
Kazdağları`ndaki altın madeni çalışmalarına da değinen Arsaln, “Kazdağlarımız gerçekten bizim için çok önemli. Dünyada Alpler`den sonra oksijeni bol olan ikinci dağ olarak gösteriliyor. Hakikaten bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. Kazdağları`mizden bir tane ağacın kesilmesine, bu varlıklarımızın yok olmasına ciddi anlamda karşıyız. Kazdağları konusunda kesinlikle hassısız. Bu süreçte `hayırlı olsun` demek için gelen madenciler de oldu. Onlara da aynı şeyi söyledik, kesinlikle çok hassas olduğumuz bir konu. Bir dünya mirasıdır. Bunu da kendilerine söyledik, dile getirdik” dedi.
Paylaş