“Baskı ve gözaltıların sebebi nedir?”

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, son günlerde özellikle sendikacılara yönelik yapılan baskı ve gözaltılar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Önergenin Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılma-sını talep eden Sarıbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sendikacıları hedef gösteren konuşmalarının baskı ve gözaltılarla bir ilgisinin olup olmadığını sordu.

449
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinin Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sendikacıları hedef gösteren konuşmalarının baskı ve gözaltılarla bir ilgisinin olup olmadığını sordu.
 
Sarıbaş; “Son günlerde özellikle sendikacılara yönelik yapılan baskı ve gözaltılar la ilgili olarak; baskı ve göz altıların sebebi nedir? Başbakan’ın sendikacıları hedef gösteren konuşmalarını bu baskı ve göz altılarla bir ilgisi var mıdır? Gözaltına alınan sendika yöneticilerinin emniyetteki sorgularında; kendilerine ‘grevli toplu sözleşme, güvenceli istihdam, insanca yaşayacak temel ücret, ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi, bazı ceza ve sürgünlerin durdurulması için grevdeyiz’ konulu eyleme neden katıldınız? Seklinde soruların yöneltildiği iddia edilmektedir.
 
Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise; Sendika yöneticileri, ‘grevli toplu sözleşme, güvenceli istihdam, insanca yaşayacak temel ücret, ek ödemelerin emekli aylıklarına dahil edilmesi, bazı ceza ve sürgünlerin durdurulması için grevdeyiz’ eylemlerine katılması suç mudur? Bu eylemlere katılmayıp da hangi eyleme katılacaklar? Bunun kararını kim verecek?
 
Ülkemizde ekmek ve özgürlük mücadelesi verenler önce coplanıyor, sonra bibergazı ile terbiye ediliyor, polisin yaptığı bu orantısız güç uygulaması suç sayılmayıp da örgütlü sivil toplum örgütlerinin, sendikaların vermiş olduğu hak arama mücadelesi suç mudur? Ülkemize faşizm gelmiş de bizim mi haberimiz yok?” dedi.
Paylaş