havadurum

“Barışın kentinden, barışa selam”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi Serpil Bayar, dernek olarak barış süreci ve akil insanların çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Bayar; “Artık gençlerimizin ölmesini veya engelli kalmasını istemiyoruz. Çanakkale İHD şubesi olarak barış sürecinin başarıyla sonuçlanmasını bekliyor, barış içinde bir ülkede geleceği yeniden birlikte inşa edebileceğimize inanıyoruz” dedi

926
Barış süreci ile ilgili ülke olarak otuz yıldır ilk kez gerçek anlamda baharı yaşama umutlarıyla dolu olduklarını belirten İHD Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar; “Dört aydır genç bedenleri torağa vermiyoruz. Dört aydır ilk kez anneler ağlamıyor, babalar öğretilmiş çaresizlikle vatan sağ olsun demiyor, sevgililer, eşler sevdiklerinden ayrılmıyor, çocukları askerlik yaşına gelmiş anne babaların yüreklerindeki sızı hafifliyor, dört aydır ilk kez ölüm artık insan eliyle yazılan kaderden gelmiyor. Otuz yıldan sonra ilk kez dağlarımızda iklim baharı, zaman vedayı gösteriyor. Dağdakiler hayata doğru uzun bir yolculuğa uğurlanıyor. Biz hem kurumsal olarak hem de savaşa tanık olmuş bir kuşak olarak barışa da tanıklık etmenin tarihsel yükümlülüğünü taşıyoruz” dedi.
“Barış sürecini destekliyoruz”
İHD Çanakkale Şubesi olarak barış süreci ile akil insanların çalışmalarını desteklediklerini ifade eden Bayar; “Bilindiği gibi İHD Kürt sorununda demokratik ve barışçıl bir çözümü savunmuş ve bu konuda yıllardır mücadele etmektedir. Devlet yetkilileri, Kandil, İmralı ve Kürt sivil siyaseti arasında süren müzakereler sonucu barışa dair umutlar artmış ve süreç başlamıştır. Barış sürecine destek için derin bir vicdan dürtüsüyle çalışan akil insanlar içinde İHD Genel Başkanı da bulunmaktadır. Çanakkale İHD şubesi olarak biz barış sürecini ve akil insanların çalışmalarını destekliyoruz. Süreçle ilgili olarak hızlı demokratikleşmeye gidilmesi ve Kürtlerin Alevilerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Rumların ve diğer bütün ötekileştirilenlerin sorunlarına demokratik anayasa ile kalıcı çözüm bulunması, yeni ve incitmeyen bir dili kullanılmasını sürecin adil ve kalıcı bir barışla sonuçlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
“Barışın kentinden sesleniyoruz”
Bayar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hiçbir çatışma sonsuz değildir ve yaşam hakkı kutsaldır. Yıllardır savaşla yaralanan ruhlarımızın barış sürecinden iyileşerek çıkmasını umuyoruz. Artık gençlerimizin ölmesini veya engelli kalmasını istemiyoruz. Savaşa karşı olan kentimizin barışın yanında olduğunu biliyoruz. Çanakkale İHD şubesi olarak barış sürecinin başarıyla sonuçlanmasını bekliyor, barış içinde bir ülkede geleceği yeniden birlikte inşa edebileceğimize inanıyoruz.”
Paylaş