“Barışın Kenti”nde “barış” temasları başladı

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu’nun, dün Çanakkale gelerek bir dizi temasta bulundular. Çanakkale tarihsel olarak çok farlı bir yönü olduğunu ifade eden Sancar ve Bayramoğlu, asıl ziyaretlerinin 28 Nisan’da olacağını bildirdiler.

645
Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, ilk çalışmalarına Çanakkale’den başladılar. Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, dün Çanakkale’ye gelerek bir dizi temasta bulundular. Dün öğlen saatlerinde Çanakkale’ye gelen Sancar ve Bayramoğlu, İl kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarete İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider, Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kenan Eliuz ile 78’liler girişimi adına Hayrettin Pişkin de katıldılar. Burada yapılan kısa bir görüşmenin ardından Sancar ve Bayramoğlu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile öğlen yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu da katıldılar.
Başkan Gökhan’a ziyaret
Yemeğin ardından akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, beraberlerindeki bir heyeti ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ettiler. Burada Çanakkale’ye dair sohbet eden ekip, daha sonra çeşitli sivil toplum örgütleri ile temasta bulundular. Sancar ve Bayramoğlu, Çanakkale’de bir gün kalırken, bu bir günlük süre içinde 28 Nisan tarihinde Çanakkale’de yapılacak Akil İnsanlar toplantısı öncesi görüş alış verişinde bulunduklarını ifade ettiler.
Büyük toplantı 28 Nisan’da
Marmara bölgesindeki toplantılar silsilesini Çanakkale’den başlatmayı planlayan Akil İnsanların, kentteki tam kadro ile yapacakları toplantının tarihinin 28 Nisan olduğu öğrenilirken, 27 Nisan tarihinde ise Biga’da bir dizi temasta bulunacakları öğrenildi. Çanakkale’ye gelişinde gazetemiz Çanakkale OLAY’a kısa bir değerlendirme yapan Akil İnsanlar Marmara Heyeti Başkanvekili akademisyen, gazeteci-yazar Prof. Dr. Mithat Sancar, görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederek, sürecin Çanakkale’de de başarılı bir şekilde işletildiğine dikkat çekti. Sancar, “Çanakkale hem tarihsel önemi hem de kendini ‘barışın kenti’ olarak tanımlaması sebebiyle büyük önem taşıyor. Oldukça güzel bir doğaya sahip olan Çanakkale’de olmaktan mutluyum. Daha önce de gelmiştim buraya. 27 Nisan’da Biga’da ve 28 Nisan’da Çanakkale merkezde bir araya geleceğiz. O zaman daha ayrıntılı bir açıklama yapma fırsatımız olacak” dedi.
Paylaş