“Barışa giden yol”

Çanakkale Rotary Kulübü’nün organize ettiği etkinlik ile hem çocukların 23 Nisan coşkusu paylaşıldı, hem de Rotary Kulüplerinin faaliyetleri halka anlatıldı. Rotary kulüplerinin faaliyetlerinin bulunduğu ve adına da “Barışan giden hizmet yol” denilen etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

350
Çanakkale Rotary Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda farklı bir etkinliğe imza attı. Uluslararası 2440’ıncı Bölgesi’ne bağlı 68 Rotary kulübünün etkinliklerinin ve hizmetlerinin anlatıldığı bir sergi açan Rotary Kulübü, hem topluma yönelik hizmetlerini tanıttı hem de çocukların bayram coşkusuna katkıda bulundu. Rotary Kulüpleri Uluslararası 2440’ıncı Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, Bölge Guvernör yardımcısı Azem Ülkü ve Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Erdal Gezen ile kulüp üyelerinin katıldığı etkinlik çok sayıda vatandaşın da ilgisini gördü. Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Erdal Gezen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Amacımız hem rotary kulüplerinin hizmetlerini anlatmak hem de çocukların 23 Nisan coşkusunu onlarla birlikte paylaşmak. Burada temamız, ‘barışa giden hizmet yoludur’ bu oldukça anlamlıdır. Böyle bir farklı etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“İlki İzmir’de olmuştu”
“Bu farklı bir etkinlik” diyen Rotary Kulüpleri Uluslararası 2440’ıncı Bölge Guvernörü Güneş Ertaş, ise açıklamasında “bu etkinliğin ilkini İzmir’de yapmıştık. O da yine bu yıl içinde oldu. Zaten 2012-2013 etkinliklerimizin bulunduğu bir etkinlik. Çanakkalelilerden de oldukça büyük bir ilgi var. burada yaptığımız etkinliklerin birçoğu var. Kültür etkinliklerimizden Van depremindeki faaliyetlerimize kadar geniş bir yelpaze. Aslında ‘barışa giden hizmet yolu’ dediğimiz bu yol yaklaşık 80 metre uzunluğunda. Bir kısmını da açamadık” dedi.
Paylaş