“Bahane istemiyoruz, okulumuzu istiyoruz”

Çanakkale`de `Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz` isimli kampanya başlatarak eylemlerini sürdüren Cevatpaşa Mahalle Meclisi, bugün saat 18.00 de Merkez Ortaokulu`nun önünde bir araya gelecek. Düzen-leyecekleri eylemde mahalle meclisi üyeleri; "Bahane istemiyoruz. Artık yeter. Merkez Ortaokulu`nu geri istiyorum hemen şimdi" diyerek yetkililere seslenecek.

509
Çanakkale`de düzenledikleri eylemlerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, CHP İl Örgütü, MHP İl Teşkilatı ve AKP yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler hakkında kamuoyunu bilgilendiren Cevatpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Şevket Ağan, okulları için başlattıkları `Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz` isimli kampanyaya verilen desteğin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. Ağan; "İl Milli Eğitim Müdürü ile bir görüşmemiz oldu. Çalışma grubumuz ve muhtarımızla yaptığımız görüşmede İl Milli Eğitim Müdürü sayın Zülküf Memiş, Merkez Ortaokulumuzu geri verilebileceklerini yalnız bir ya da bir buçuk seneye ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bizde kendisine okulumuzun yıkım aşamasından bu zaman gelinceye kadar bir çok sözlerin verildiğini ki; bunların okulun inşaatı bitince bir binanın ilkokul bir binanın ise ortaokul olarak öğretime başlayacağı, velilerin hiç bir zaman mağdur olmayacakları, çocuklarımızın yeni güzel binalardaki sınıflarında sıkışmadan eğitim öğretim görebilecekleri gibi sözlerdi. Ama bunların hiç birinin tutulmadığını belirttik. Mahallemizden bu yıl 305 ilkokul öğrencisinin mezun olduğunu, bu mezunların en yakın tercih edebileceği Gazi İlkokulu`nun 650-700 olan kapasitesinin üzerinde 900`e yakın dolulukta olduğunu, bu seneki kayıtlarda bu sayının bine yaklaşabileceğini ayrıca okuldaki 5 sınıfın 12 metrekare gibi küçüklükte olduğunu, okulda birt spor salonunun olmadığını ve fiziki şartların yeterli olmadığını belirttik. Kendileri de böyle bir sıkışıklık olursa, gerekirse ikili eğitim yapabileceklerini belirttiler. Mustafa Kemal İlkokulu`muzun karşısında uygun bir okul binası var iken, çocuklarımıza ve velilerine böyle bir eziyet çektirilmemesi dileklerimizle ve topladığımız 5 bin imzayı da kendilerine teslim ederek Merkez Ortaokulumuzu hemen şimdi geri istiyoruz mesajımızla yanından ayrıldık. Akşamları yine 17.30 da Merkez Ortaokulu`nun bahçesinde toplanarak ki, toplandığımız yer Bilim Sanat Merkezi veya başka bir okul adı değil, Merkez Ortaokulu bahçesidir. Bu günlere geldik" dedi.
 
Partilerden Cevatpaşalılara destek
"1 Eylül tarihinde belediye meclisinde grubu olan partilileri ziyaret ettik" diyen Ağan; "Milliyetçi Hareket Partisi`ndeki görüşmelerimizde, onlarında bizimle aynı düşüncede olduğunu ve bizlerin yanında olduklarını, Merkez Ortaokulu`nun yerinin eski yeri olduğu fikrinde olduklarını bize ilettiler. Cumhuriyet Halk Partisi`ndeki görüşmemizde ise, gerek İl Başkanının gerekse Merkez İlçe Başkanının desteğinin tam olduğunu gördük. Aynı anda toplantımıza katılan sayın CHP Milletvekili Serdar Soydan, kendisinin de Merkez Ortaokulu`ndan mezun olduğunu, bizleri bu çalışmalarımızda canı gönülden destek olduğunu ve gerekirse konuyu meclis gündemine de taşıyabileceğini söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi`ndeki görüşmemizde ise, İl Başkanı sayın Muzaffer Kutlu öğrenci sayıları ve okullarımızın bu sıkışık durumu karşısında kendisinin sayın valimizle görüşerek bir çözüm bulabileceklerini belirttiler. Onlarında düşüncesinin Merkez Ortaokulu`nun yerinin burası olduğu ve Cevatpaşa Mahallesi`nin bu okula ihtiyacı olduğudur mesajını kendisinden aldık" şeklinde konuştu.
 
"Bahane istemiyoruz"
3 Eylül Çarşamba günü saat 18.00 de Merkez Ortaokulu`nun önünde toplanarak eylem düzenleyeceklerini kaydeden Ağan, eyleme tüm Çanakkale halkını da davet etti. Ağan şu şekilde konuştu: "Belediye Meclis toplantısına katılacağız. Meclis üyelerine okulun boşaltıldığı andan itibaren bu zamana kadar ne zorluklarla çocuğunu okuttuğunu daha doğrusu okutabildiğini bir üyemiz anlatacak bununda farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Onlardan da destek isteyeceğiz. İl Genel Meclisi`nde okulumuzla ilgili konuşmalar halen yapılmakta ve devam etmektedir. Bütün herkesi haklı davamızda yanımızda olmaya çağırıyoruz. Velilerin ve öğrencilerin desteği bizim en büyük desteğimizdir. Bu çalışmalar ışığında 3 Eylül Çarşamba günü saat 18.00 de Merkez Ortaokulu`nun önünde toplanarak `Bahane istemiyoruz. Artık yeter. Merkez Ortaokulu`nu geri istiyorum hemen şimdi` diyeceğiz."
Paylaş