havadurum

“Babadere turizmini öldürürsünüz”

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, Babadere`de yapılacak bir termik santralin o bölgenin turizmini öldüreceği anlamı taşıdığını söyledi.

667
İl Genel Meclisi`nin Aralık ayı toplantısında söz alan İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, termik santrali sevdalılarına seslenirken, CHP`li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan ise Çan`da kurulacağı iddia edilen 2. termik santralini ilçeye istemediklerini söyledi. Meclis toplantısında ilk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün; “Babadere bölgesinde yapılabilecek bir termik santral o bölgenin tarımını, hayvancılığını ve turizmini öldürür. Bunun geriye dönüşü de yoktur. Termik santral sevdalılarına buradan seslenmek istiyorum. Termik santrallerin yapılacağı yerler altarnetif başka bir sektörün gelişmeyeceği yerler olmalıdır. Her deniz kenarına termik santral yapmaya kalkar iseniz, 10 yıl sonra Türkiye turizminin köküne dinamit kor ve patlatırsınız. Ama amacınız hakikaten kızlı-erkekli turizm yapılıyor kapatalım değil ise, ben herkesi aklı selime davet ediyorum. Babadere de termik santralin durduğunu biliyoruz. Zaten buraya termik santral yapılsaydı bu çok ciddi bir hata olurdu. Bizim o bölgemiz hem turizm hem de tarım anlamında Çanakkale`de özellikle tarla bitkileri anlamında çok ciddi faaliyet gösteren bölgemizdir. Turizmin geliştirilmesi anlamında gerekli önlemlerin ivedilikle alınması lazım” dedi.
 
Doğan; “İkinci termik santralini Çan`a istemiyoruz”
Çan ilçesine yapılması planlanan termik santrale ilçe halkı olarak karşı olduklarını ifade eden CHP`li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan ise; “Çan`a aldığımız duyumlar üzerine 2. bir termik santral kurulmak isteniyormuş. Ne derece doğru olduğunu bilmiyoruz. Çan ilçemiz Türkiye`de hava kirliliğinde Keşan`dan sonra ikinci sıradadır. İkinci termik santralini Çan`a istemiyoruz” diye konuştu.
Paylaş