“Allah her siyasiye aklanmayı nasip etsin”

Mavi Akım Projesi nedeniyle Yüce Divan’da yargılanan Başbakan eski Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer, İran doğalgazının Mavi Akım’dan daha pahalı olduğu haberler ile ilgili olarak, “Sorumlu olanların Yüve Divan’da aklanması için dua ediyorum” yorumunu yaptı.

603
Taraf Gazetesi`nin haberine göre; Mavi Akım Projesi nedeniyle yüce divanda yargılanan ANAP’lı (Anavatan Partisi) Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer, Mavi Akım Projesi’nde devletin zarara uğratıldığı yönündeki iddialarla kamuoyunun yıllardır yanıltıldığını söyledi. Ersümer, Mavi Akım Projesi konusunda Yüce Divan’da aklandığını belirterek, İran anlaşması gibi gözden kaçırılan birçok anlaşmanın tek tek gün yüzüne çıkacağını bildirdi. Ersümer, “Allah diğer siyasilere de Yüce Divan’da aklanmayı nasip etsin” dedi. Mavi Akım Projesi nedeniyle Yüce Divan’da yargılanıp beraat eden bakanlar arasında yer alan Eski Bakan Cumhur Ersümer, konuyla ilgili olarak Taraf’a yaptığı açıklamada, Mavi Akım konusunda birilerinin yıllardır kamuoyunu maksatlı olarak yanılttığını bildirdi. Ersümer, “Aslında cambaza bak misali, gözden kaçırılan daha benzer birçok anlaşma birer birer ortaya çıkacak” dedi. Yüce Divan’da yapılan yargılama sonucunda Mavi Akım Projesi’nden gazın pahalı alınmadığının ve projede devletin zarara uğratılmadığının tescillendiğini ifade eden Ersümer, “Ayrıca adli yargıda bu konuda yargılanan genel müdür ve diğer ilgili bürokratlar da haklarındaki bütün iddialardan beraat etmiştir. Ben Yüce Divan kararının açıklanmasından sonra yaptığım açıklamada ‘Allah bütün siyasilere benim yaptığım gibi yargılanıp soruşturma önergesindeki bütün iddialardan beraat edip aklanmayı nasip etsin’ demiştim. Aynı duayı hâlâ yapıyorum” dedi.
 
 
"Bilinen bir konu"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Taraf’ın haberinin ardından konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin en pahalı gazı İran’dan aldığı doğrulanarak, ancak bunun bilinen bir konu olduğu vurgulandı. Açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da bunu birçok kez dile getirdiği kaydedildi. Bakanlık açıklamasında, ayrıca İran’ın gaz fiyatının düşürülmesi konusunda tahkime başvurulduğu da hatırlatılarak, tahkim davasında tüm duruşmaların tamamlandığı ve kararın beklendiği de vurgulandı.
Paylaş