havadurum

“AKP toplumu gerecek uygulamanın adımını atıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı`nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetleri ile ilgili değişen yönetmeliğe ilişkin tartışmalar sürüyor. Okullardaki tek tip kıyafet uygulamasını sona erdiren yönetmeliğe tepki gösteren siyasetçiler, bu uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu ve okullarda aynı sınıfta olan öğrenciler arasında huzursuzluk başlayacağını ifade ettiler. Türbanın da önünü açan yönetmeliğe tepki gösteren siyasetçiler, Türkiye’nin her geçen gün din devletine doğru yol aldığını ve bu yolda AKP’nin önünde olan engellerin bir bir ortadan kaldırıldığına dikkat çektiler.

207
Okullardaki tek tip kıyafet uygulamasını sona erdiren yönetmeliğe tepki gösteren siyasetçiler, bu uygulamanın yanlış bir uygulama olduğunu ve okullarda aynı sınıfta olan öğrenciler arasında huzursuzluk başlayacağını ifade ettiler. Türbanın da önünü açan yönetmeliğe tepki gösteren siyasetçiler, Türkiye’nin her geçen gün din devletine doğru yol aldığını ve bu yolda AKP’nin önünde olan engellerin bir bir ortadan kaldırıldığına dikkat çektiler.
 
“Çocuklar arasında huzursuzluk başlayacaktır”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte öğrenciler arasında bir takım huzursuzluklar yaşanacağını söyledi. AKP’nin yanlış yolda olduğunu ve okullarda kıyafetlerin serbest olmasının çocuklar arasındaki eşitsizliği gündeme getireceğini belirten Soydan; “AKP’nin hep kafasında bir plan vardı. Bunu da zaman zaman ifade ediyorlardı. Ne kadar daha büyük bir Türkiye deseler de, AKP’nin kafasında Türkiye’yi bir din devletine dönüştürme var. Bu hedefe ulaşmak için her şeyi yapıyorlar. Önce İnönü resimlerini kaldırdılar. Daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini kaldırdılar. 4+4+4’ü getirdiler. Tuvaletini bile tek başına yapamayan çocuğu, aileden kopartıp kendi düşüncelerine göre yetiştirmeye kalktılar. Şu anda da yönetmelikle okullardaki tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldırdılar. Bu tür girişimlerle AKP kafasındaki rejimi Türkiye’de uygulamak istiyor. Bu okullarda çok zengin bir ailenin çocuğu var. Çok fakir bir ailenin de çocuğu var. Bu yönetmelik çocuklar arasındaki eşitsizliği gündeme getirecektir. Kıyafeti serbest bırakınca, çok zengin ailenin çocuğu ile çok fakir bir ailenin çocuğu yan yana geldiğinde ister istemez çocuklar ezilecek. İşin başında çocuğun boynunu bükük bırakacaksın. Yani bu uygulama çocuklar arasında huzursuzluk yaratacaktır. Bu doğru bir uygulama değildir. Çocukların birbiri arasındaki ayrımcılığı körükleyecektir. Aynı sınıfta olan bu çocuklar birbirlerine düşmanca yaklaşacaktır. Türkiye din devletine doğru yol almaktadır. AKP’de din devletine geçişindeki engelleri birer birer kaldırmaktadır” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı`nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetleri ile ilgili değişen yönetmeliğin hem artılarının hem de eksilerinin olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, söz konusu yönetmeliği inceleyip kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacaklarını söyledi.
 
Önder; “Yönetmelik, bilimsel eğitimden uzaktır”
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmeliğe tepki gösterdi. Hem öğrencilerin uzun saçla okula gitmesi hem de türbanın önünü açan yönetmeliği, tamamen bilimsel eğitimden uzak bir yaklaşım olarak değerlendiren Önder; “AKP’nin ideolojik hedefleri doğrultusunda tamamen bilimsel eğitimden uzak bir yaklaşımı olarak değerlendiriyorum. Türbanın önünü açma adına yapılan bir yönetmelik. Ama çok çirkin ve tartışmalara yol açacak bir durum diye düşünüyorum. Bu tür kılık kıyafet ve türbanla uğraşacağına AKP, bilimsel eğitimi nasıl yapabiliriz noktasında çalışırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu yönetmeliğin hoş görüyle karşılanacağını tahmin etmiyorum. Bu ortam doğmayacaktır” dedi.
Paylaş