“AKP elini eğitimden çek”

Kentte örgütlü bulunan dört eğitim sendikasından üçü, biri araya gelerek büyük bir miting organize etti. Eylemde AKP`ye öfke ve tepkinin giderek arttığı görülürken, eğitim emekçileri hep bir ağızdan seslendi; “AKP elini eğitimden çek”

807
 
Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen sendikalarına üye öğretmenler, gençlik örgütleri ve siyasi parti desteklerini de alarak AKP hükümetini protesto ettiler. KESK, Birleşik Kamu-İş ve Kamu-Sen`e bağlı eğitim sendikalarının ortaklaşa düzenledikleri eylem üyelerinden olduğu kadar, Çanakkale halkından da büyük destek gördü. Eğitim emekçilerine MHP`li Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün de destek verdi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) eski Salı Pazarı`nda bir araya gelerek İnönü Caddesi istikameti üzerinden yürüyüşe geçti. AKP iktidarının ve Başbakan Erdoğan`ın büyük tepki gördüğü yürüyüşte AKP Seçim Koordinasyon Merkezi önüne gelindiğinde, “AKP elini eğitimden çek” sloganı atıldı. Burada bir süre bekleyen eğitim emekçileri, güncel gelişmeleri ve yolsuzluk operasyonlarını da sloganlarına taşıdı.
 
 
“Birleşe birleşe kazanacağız”
Daha sonra tekrar yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyelerine, yol üzerinde Eğitim-İş ve Kamu-Sen üyeleri de katıldı. Güzergah boyunca çevredeki vatandaşlardan ve araç sürücülerinden de destek gördü. Yürüyüş boyunca “Birleşe birleşe kanacağız” sloganı atan üç eğitim sendikasının üyesi, eğitim emekçileri daha sonra Cumhuriyet Meydanı`na geldiler.
 
Halaylarla son buldu
Milli Eğitim Temel Kanun Tasarısı`na tepki gösteren eğitim emekçileri adına sendika başkanları birer konuşma yaparak mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, eğitimin AKP iktidarında geldiği yer ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. KESK Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Talat Koç, burada yaptığı açıklamasında “Kamu kaynaklarının özel okullara aktırılmasını, iş güvencemizin hedef haline getirilmesini ve eğitim yöneticilerinin tasfiye planını kabul etmiyoruz. Ülkemiz son 11 yıldır bir kabus yaşıyor. Bu, eğitimde bilim çalışanlarının yaşadığı sorunların daha ağırlaştırılması şeklinde kendini gösteriyor. Şu bilinmelidir ki, eğitim ve bilim emekçileri olarak doğruyu ve gerçeği öğreten bizler, iş güvencemizi pazarlık konusu yapmayacağız” dedi. Eylem konuşmaların ardından müzik ve halaylar ile son buldu.
Paylaş