“AKP’nin üstüne üstüne yürüme zamanı”

Çanakkale Halkevi, dün İskele Meydanı`nda yaptığı açıklamasında, AKP iktidarını sert bir dille eleştirirken, AKP mitingi sırasında yapılan operasyona ve pankart baskınına değinildi. İlgili açıklamada “Bütün saldırılarına karşı, bütün sahtekarca oyunlarına karşı hep birlikte `AKP’nin Üstüne Üstüne Yürüme Zamanı`dır. Bizler halkın hak mücadelelerinin örgütü olarak herkesi; `Sokakta da Sandıkta da Gericinin, Hırsızın, Faşistin, Diktatörün, AKP’nin Üstüne Üstüne Yürümeye` çağırıyoruz” dendi.

475
Çanakkale Halkevi tarafından dün İskele Meydanı`nda yapılan açıklamada, AKP mitingi ve AKP iktidarının politikaları eleştirildi. Yapılan açıklamada siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Her yıl mitingler ya da törenler sırasında Halkevi`ne baskın yapıldığını ifade eden Halkevi Başkanı Mehmek Öztürk, “13 yıllık iktidarı boyunca hırsızlıktan, şaibeden, savaştan, ölümden, baskıdan ve gericilikten beslenen AKP, dün (önceki gün) de şehrimizde bazı şirketlerin işçilerinin zorunlu katılımı ve 30 lira yevmiye ile taşıdıkları insanlar ile miting yaptı. Toplumda hiçbir meşruiyeti kalmayan AKP’nin her geçen gün daha da saldırganlaştığını görüyoruz. Kendi sonlarını görmenin korkusuyla toplumun her kesimine saldırıyorlar. Her gün miting yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’ye muhalif herkesi hedef gösterirken, HDP’nin seçim binaları basılıp, bombalanıyor. Geçtiğimiz iki ay boyunca Çanakkale Savaşlarının 100. yılı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’liler şehrimize her geldiklerinde şehir esir alındı, kurumlara baskınlar düzenlendi, insanlar toplama kamplarına toplanır gibi gözaltına alındı. Dün de Başbakanın, Sağlık Bakanının ve milletvekillerinin katıldığı AKP mitingi başlamadan bir saat önce Çanakkale Emniyeti yaklaşık iki aydır asılı olan pankartımızın yapılacak mitingin huzurunu bozacak mahiyette olduğu bahanesiyle Halkevini basıp asılı olan pankartımızı ve daha önce kullandığımız 2 pankartımıza daha el koydu. Ardından da Halkevi binasının görülmesini tamamen engelleyecek şekilde AKP’liler ile birlikte polis dev bir bayrak astı. Şimdi soruyoruz Erdoğan veya AKP hükümeti geldiğinde şehrimize; Bize ait her pankartımız suç teşkil etmese bile, AKP’liler rahatsız oluyor diye el mi koyacaksınız? Muhalif insanları makul şüphe adı altında toplama kamplarına toplar gibi gözaltına mı alacaksınız? Emek ve demokrasi mücadelesi veren kurumları elinizde silahlarla basacak mısınız?” dedi.
 
“Siz bu ülkeyi diktatörlükle mi yönetiyorsunuz?”
“AKP`nin yapacağı mitingi rahatsız edeceği gerekçesiyle el konulan pankartımızda `Sokakta da Sandıkta da Gericiliğin, Faşizmin, Diktatörlüğün Yürü Üstüne Üstüne` yazıyordu” diyen Öztürk, “Demek ki Çanakkale Emniyeti `Gericiliğin, Faşizmin ve Diktatörlüğün` AKP tarafından tescilli olduğu düşünüyor ki pankartımıza el koyuyor. Bizler Kaç-ak Saraylarda oturmuyoruz, ayakkabı kutularıyla halkın parasını çalmıyoruz, katliam yapan cihatçı katillere silah taşımıyoruz, kendi halkımızın üzerine savaş uçaklarıyla bomba atmıyoruz, bizler 14 yaşındaki çocukları öldürüp arkasından terörist diye küfretmiyoruz. İşte bunun için söylediğimiz gerçeklerden rahatsız oluyorsunuz. Sesimizi kısmaya çalışıyorsunuz. Ama gerçekler yüzünüze tokat gibi vuracak” dedi.
 
“Şimdi AKP`nün üstüne üstün yürüme zamanı”
Öztürk, açıklamasın; “Bizler çocuklara ücretsiz yaz okulları yapıyoruz, doğamızı ve yaşam alanlarımızı savunuyoruz, insanlar ölmesin diye halkların kardeşliğini savunuyoruz, taşeronun gölgesinde sömürülmesin diye işçilerin emeğine sahip çıkıyoruz, bizler eşit, demokratik, özgür bir ülke için mücadele ediyoruz. AKP’nin korkusu da bu! 13 yıllık sömürü iktidarı elinden kayıp gidiyor. Bunu gördükçe saldırganlığı da artıyor. İktidarını kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir konumdadır. Korkularını gerçeğe dönüştürmek için şimdi mücadele zamanıdır. Bütün saldırılarına karşı, bütün sahtekarca oyunlarına karşı hep birlikte `AKP’nin Üstüne Üstüne Yürüme Zamanı`dır. Bizler halkın hak mücadelelerinin örgütü olarak herkesi; `Sokakta da Sandıkta da Gericinin, Hırsızın, Faşistin, Diktatörün, AKP’nin Üstüne Üstüne Yürümeye` çağırıyoruz” ifadeleri ile tamamladı.
Paylaş