havadurum

“AKP’liler mecliste madencileri savundu”

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, AKP Sosyal İşler Başkanı Ahmet Çiçek’e adeta tokat gibi bir cevap verdi. Kordonboyunda gerçekleşen deniz temizliği etkinliğinde Çanakkale Belediyesi ile muhalefetin Kazdağlarındaki altın aramalarına gösterdikleri hassasiyeti samimi bulmadığını dile getiren AKP Sosyal İşler Başkanı Ahmet Çiçek’e yanıt veren Soydan, yarınlara taşınması gereken Kazdağları emanetine AKP’lilerin ihanet ettiğini söyledi.

492
Kordonboyunda gerçekleşen deniz temizliği etkinliğinde Çanakkale Belediyesi ile muhalefetin Kazdağlarındaki altın aramalarına gösterdikleri hassasiyeti samimi bulmadığını dile getiren AKP Sosyal İşler Başkanı Ahmet Çiçek’in açıklamaları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soydan, mecliste AKP’lilerin Kazdağlarını yok eden madencileri savunduğunu söyledi.
 
Yarınlara taşınması gereken Kazdağları emanetine AKP’lilerin ihanet ettiğini kaydeden Soydan; “Kazdağları elden gidiyor mu gitmiyor mu? AKP’liler önce bunu anlasınlar ondan sonra onlarla konuşuruz. TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü olarak Kazdağları’nı ve o doğal kaynaklarını ve içtiğimiz suyu savundum. Kazdağları’ndaki hayvancılığı ve tarımı savundum. Kazdağlarının istihdam yarattığı 750 bin insanın haklarını savundum. AKP’liler de mecliste Kazdağları’nı yok eden madencileri savundu. Önce bunu bir anlasınlar. Kazdağları bize bir emanettir. Kazdağları, yarınlara taşımamız gereken bir emanettir. Ben bu emanete ihanet edilmemesini savundum. AKP’liler ise emanete ihaneti savundu” dedi.
Paylaş