havadurum

“Adamız siyanüre feda edilmesin...”

Gökçeada’yı tedirgin eden siyanürlü altın felaketi nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan’a mektup gönderildi. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’e birer mektup yazarak, doğal güzel-likleri barındıran adanın siyanüre feda edilmemesini istedi.

452
Son günlerde ada halkının tepkisine yol açan siyanürlü altın felaketine dikkat çekilen mektupta, Gökçeada’nın altından çok daha önemli değerlerinin olduğunu belirten Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı; “Adamız siyanüre feda edilmesin. Doğal güzelliklerimiz heba edilmesin. Turizm potansiyelimiz, organik ürünlerimiz zarar görmesin” dedi.
 
 
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’e birer mektup yazarak, doğal güzellikleri barındıran adanın siyanüre feda edilmemesini istedi. Son günlerde ada halkının tepkisine yol açan siyanürlü altın felaketine dikkat çekilen mektupta, Gökçeada’nın altından çok daha önemli değerlerinin olduğu bildirildi.
 
“Gökçeada’mızda altından çok daha önemli değerlerimiz var”
Gökçeada için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderen Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Gökçeada’mızın nadide güzellikleri ve emsalsiz üretimi var. Gökçeadamız havasıyla, 150 kaynak suyundan ve 5 adet göletten müteşekkil bir dünya harikasıdır. Her zaman tatlı tatlı esen bol oksijenli havasıyla, tertemiz denizi ve ipek kumsallarıyla adeta cenneti andırır. Organik tarım merkezi olan Gökçeada pek çok yabani hayvana da ev sahipliği yapar. Gökçeada’da yüzlerce ton zeytinyağı, bal ve diğer ürünler yok satıyor. Turizm zaten kabuklarını kırmış izdiham yaşanıyor. Sayın Başbakanım Gökçeada’mızda altından çok daha önemli değerlerimiz vardır. En azından siyanürle altın çıkarılmadan ve teknoloji gelişene kadar altınımız yerinde kalsın. Adamız siyanüre feda edilmesin. Doğal güzelliklerimiz heba edilmesin. Turizm potansiyelimiz, organik ürünlerimiz zarar görmesin.”
Paylaş