“Aceleye getirilmemeli”

Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Toplantısında Kent Konseyi’nin Çanakkale Yat Limanı projesi için almış olduğu kararın tartışılmasının ardından meclis üyelerinden Hakan Evirgen ve Ümit Burunlular görüşlerini gazetemize açıkladılar.

408
Yat Limanı girişimini önemli bulan CHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Evirgen, “Çanakkale uzun dönemlerdir yatırımlardan gerekli payı alamamış bir kent. Böyle bir proje yapılmasını ben önemli buluyorum. Ticaret ve Sanayi Odasının bu konudaki girişimlerinden memnuniyet duyuyorum. Ancak burada kentte daha fazla tartışılması gerektiğini fakat bunun engellenmesi yönünde değil daha doğruyu bulmak anlamında bir arayış içerisinde olunmalı. Aceleye getirilmemesi gerektiği inancındayım. Kent Konseyi’nin sunumu benim için çok yeterli olmadı. Tek taraflı bilgilendirmenin de doğru sonuçlar vermeyeceğini düşünüyorum. Ticaret Sanayi Odası, Valilik, Özel İdare, Gestaş’ın belediye meclisini bilgilendirmesi gerektiği inancındayım. Bu bilgilendirme mutlaka yapılmalı. Çanakkale’ye yeni yatırımlar kazandırılmalı bu girişimi de önemli buluyorum” dedi.
 
“Yat Limanı şart”
Yat Limanı Projesine sıcak baktığını bildiren AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ümit Burunlular; “Doğaya zarar verilememeli. Bence Çanakkale’de marinanın olması şart. Bu kaçınılmazdır” dedi. Burunlular şunları söyledi; “Alınan bilgilere göre güzel bir şey olacağını düşünüyorum. Çanakkale halkı hem de Çanakkale deki turizm sektörü için faydalı olacaktır. ÇOMÜ bu konuya ağırlık vermelidir. Yetkili akademisyenler burada elini taşın altına sokup her türlü desteği vermelidir. Bu sunumu yapanlar meclise de gelip sunum yapsınlar. Benim şahsi düşüncem yat limanı olmalıdır. Yer konusunda partimin de Başkan Ülgür Gökhan’ın da istediği yer orasıydı. En uygun yer orası, araştırmalarla ortaya açıktı. Olması gerekir. Çanakkale’ye yakışır bir projenin olması gerektiğini düşünüyorum.”
Paylaş