Çelik, “Çanakkale Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı”na katıldı

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Çanakkale Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı”na katıldı.

240

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Çanakkale Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı” 16 Ekim 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’in katıldığı lansmanda Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Emrah Eroğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Temsilcisi Nilüfer Sarıkaya, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Temsilcisi Büşra Ergin, Avrupa Birliği Başkanlığı Temsilcisi Ayşe Deniz Arıcan, UNDP Yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri hazır bulundu.

Lansman hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; “Afet Hazırlığı ve Afet Sonrası Yapılanma, Katılımda Kurumsallaşma, Çevre ve İklim Değişikliği” gibi kritik tematik alanlarda hazırlanan bu plan, sadece şehrimizin değil, bölgenin de daha dirençli ve sürdürülebilir bir geleceğe hazırlanmasına katkı sağlayacak. Bu strateji, toplumun her kesimini sürece dahil etmeyi amaçlıyor ve bu anlamda oldukça kıymetli. Sivil katılımın kurumsal bir zemine oturtulması, karar alma mekanizmalarının daha şeffaf ve katılımcı bir yapıya bürünmesini sağlayacak. Bu tür projeler, sadece bugünü değil, geleceği de inşa ediyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu tür stratejilerin hayata için her zaman destek veriyoruz. Ancak tüm yerel paydaşların da aynı desteği vermesi gerekiyor.” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş