havadurum

“Abla evlerinde çocukların beyinleri yıkanıyor...”

Esnaf dükkanı açılışına üniversite kenti olarak bilinen Çanakkale’de son yıllarda sayıları hızla artan ve halk arasında “Abla Evleri” diye bilinen ve çok sayıda üniversite öğrencisinin bir arada kaldığı, kira, yeme içme, yakıt gibi tüm giderlerinin karşılandığı öğrenci evleri damgasını vurdu.

1156
Emlak sektöründe Çanakkale’de son yıllarda sayısı hızla artan illegal cemaat evlerinin, abla sistemi ve ağabey sistemi ile siyasi partiler tarafından kiralanması durumuna bizzat şahit olduğunu ifade eden Emlakçı Yeliz Sezer, bu evlerde çocukların beyinlerinin yıkandığını söyledi.
 
Devletin söz konusu bu evleri kontrol etmesi gerektiğini belirten Başkan Gökhan ise; “Bir evin içerisinde çok sayıda öğrencinin kalması yasal değil. Ne olduğuna dair devletin ilgili savcılıkları, polisi takip etmek zorundadır. Neler oluyor, neler öğretiliyor, nasıl uygulama var, kimleri kandırıyorlar? Bunlara bakılması lazım” dedi.
 
 
 
İnönü Caddesi’nde işyeri açan Esnaf Yeliz Sezer’in sahibi olduğu Yeliz Emlak’ın açılışına katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan gazetemizde önceki gün haberi çıkan ve gündeme bomba gibi düşen üniversite öğrencilerinin cemaat evleri ve illegal evlerde kalması ile ilgili gündemi değerlendirdi.
 
Açılışta konuşan Emlakçı Yeliz Sezer emlak sektöründe Çanakkale’de son yıllarda sayısı hızla artan illegal cemaat evlerinin, abla sistemi ve ağabey sistemi ile siyasi partiler tarafından kiralanması durumuna bizzat şahit olduğunu ifade etti. Sezer üniversite öğrencilerinin kentte 300-400 bin sayıyı bulan illegal evlerin sayısında artış olması ile ilgili gazetemizde çıkan haberi değerlendirerek : “Çanakkale’de siyasi partiler tarafından tutulan evlerde kalan öğrencilerin kira, yiyecek ve yakıt olmak üzere her türlü masraflarının parti tarafından karşılandığını belirterek bu evlerde çocukların beyinlerinin yıkandığını, abla ve ağabey sisteminin geçerli olduğunu, bazı esnaflarının da bu sisteme destek verdiğini ifade etti.
 
Gökhan: “ Abla evlerinde neler oluyor, öğrencilere neler öğretiliyor, nasıl uygulamalar var, kimleri kandırıyorlar? Bunların araştırılması lazım”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan devletin söz konusu bu evleri kontrol etmesi gerektiğini belirterek: “Bir evin içerisinde çok sayıda öğrencinin kalması yasal değil” dedi. Gökhan öğrencilerin korunması adına yasal zeminde olmayan bu evlerin Emniyet tarafından takip edilmesi gerektiğini belirterek: “Bu ablalar kimdir, neyin nesidir? Araştırılması lazımdır. Özellikle Esenler Mahallesi’nde bu tip evlerin olduğunu duyuyoruz. Ama bunlarla ilgili elimizde istatistiki bilgi yok. Ne olduğuna dair devletin ilgili savcılıkları, polisi takip etmek zorundadır. Neler oluyor, neler öğretiliyor, nasıl uygulama var, kimleri kandırıyorlar? Bunlara bakılması lazım” dedi.
 
“960 TOKİ’de de 8-9 tane bu evlerden var”
Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan da 960 TOKİ’de bu tip evlerin olduğu ile ilgili bilgileri olduğunu belirterek, bunlara abla evi mi dersiniz, birilerinin evi mi dersiniz? Ben C evi diyorum gerisini siz getirin. Hangi amaca hizmet ettikleri de ulusal kamuoyunda belli. Yerelde de hedefleri ortada bu kümelerin. Kümelerin bir ayağı da bunlar. Devam ediyorlar ve örgütleniyorlar. Çağdaş, demokratik ülkelerde düşünceler özgürce yasalar çerçevesinde örgütlenir. Maalesef düşüncelerini yasal olmayan zeminlerde örgütlemeye çalışan bu akıllar otursun kamuyu değerlendirsin. Ama bizim çağdaş, demokratik, laik sosyal bir devlette yasal zeminde örgütlü siyasal yapılar olarak STK’lar olarak bu ülkenin geleceğine dönük karanlık emelleri olanların önüne geçeceğimizi herkes bilsin. Biz de onları takip ederek, birileri gibi fişlemiyoruz. Ama tabii ki siyasal anlamda gördüklerimizi tespit ediyoruz, farkındayız. Farkında olduğumuzu bilsinler. Akılları ve gönülleri bizim akıl ve yüreklerimizin çok üstünde değil, biz altyapıyı biliriz. Onlar da onu bilsinler. Abla mı derseniz, ne derseniz deyin, biz alt etmeyi biliriz” dedi.
Paylaş