“AB’ye tam üye olmak ciddi bir hedef”

Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirme Eğitimi’ne katılan 16 kursiyer sertifikalarını aldı...

352
 
Çanakkale Valiliği tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından finanse edilen Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirme Eğitimi’ne katılarak sertifika almaya hak kazanan 16 kursiyer 5 gün süren eğitim sonunda sertifikalarını aldı.
 
İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen Çanakkale Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi (ÇAB-DİK)tarafından organize edilen sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasının ciddi bir hedef olduğunu kaydederek, bu konuda son yıllarda ciddi atılımlar olduğuna dikkati çekti. Dağ, Vali Yardımcısı olarak kendisine AB Bakanlığı ile koordinasyon içinde bulunma vazifesi verildiğini belirterek, Çanakkale’de Ocak 2012 tarihinden itibaren durma noktasına gelen birimin faaliyetlerini hızlandırmak hedefinde olduğunu kaydetti. Dağ Türkiye’nin en batısında yer alan kentlerden biri olan Çanakkale’nin AB’den daha fazla fon alması gerektiğini belirterek, Çanakkale’nin doğa, tarih, medeniyet ve kültür bakımından çok zengin bir kent olduğunu söyleyerek; “Proje üretemiyorsak sorun bizde, daha fazla fon alabilmek için proje çalışmalarına ağırlık vermeliyiz” dedi.
 
Vali Yardımcısı Dağ kursiyerlere de tavsiyelerde bulunarak: “AB konusunda aldığım bu eğitim bana yeter diye sakın düşünmeyin. AB durağan bir süreç değildir. 5 yıl sonra bilgiler değişebilir. O yüzden AB’nin tarihini, organlarının işleyişini ve nasıl karar alındığını takip edin. Biz bu sürecin şu an neresindeyiz araştırın. Bu eğitim sonunda GMKA için proje yazacak personel kadar, AB hususunda uzmanlaşmış olmaya da önem vermeliyiz” dedi.
 
Dağ, AB katılım sürecine yönelik sürdürülen çalışmaları ve eğitimleri sıklaştıracaklarını kaydederek "Bu çalışmalarla Çanakkale’de proje hazırlama kapasitesinin artacağına inanıyoruz” dedi.
Paylaş