“500 lira Öncü’nün saç boyasını karşılamaz”

AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün “Aylık gelirim olan 500 lirayı Mutan’a bağışlayabilirim” sözlerine Mutan’ın cevabı gecikmedi. Mutan; “Öncü aylık 500 lirayla nasıl geçiniyor? 500 lira onun saç boyasına yetmez. Benim ne iş yaptığım belli, o önce ne iş yaptığını açıklasın da bilelim” dedi.

1303
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün “Çok istiyorsa elde ettiğim 500 TL geliri Mutan’a bağışlayabilirim” sözüne kızan Başkan Mutan; “Ben Adnan Öncü’nün 7-8 aracı olduğunu söylemedim. Ben ‘araba kiraladığı doğru mu?’ dedim. Kendi açıklamasıyla kendini ele veren Adnan Öncü, neden benim açıklamalarımdan 4 ay sonra cevap veriyor. Bu dört aylık sürede kendi deyimiyle 7-8 olan araçlarını bire mi düşürdü?” dedi.
 
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın kamu kuruluşlarına araç kiraladığı yönündeki iddialarına yanıt vererek, söz konusu araçların 7-8 değil sadece 1 adet aracının kirada olduğunu ona da ortak olduğunu belirterek “Çok istiyorsa elde ettiğim 500 TL geliri Mutan’a bağışlayabilirim” sözleri Mutan’ı kızdırdı. Kepez Belediye Başkanı Mutan, “Ben Adnan Öncü’nün 7-8 aracı olduğunu söylemedim. Ben ‘araba kiraladığı doğru mu?’ dedim. Kendi açıklamasıyla kendini ele veren Adnan Öncü, neden benim açıklamalarımdan 4 ay sonra cevap veriyor. Bu dört aylık sürede kendi deyimiyle 7-8 olan araçlarını bire mi düşürdü?” dedi.
 
“Ortağın kim?”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, açıklamalarında ayrıca AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün ortağım dediği kişinin kim olduğunu da sordu. Mutan, “Adnan Öncü ‘ortağım’ diyor. Peki ortağı kimmiş onu açıklasın. Ben açıklamıştım. AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı ile ortak olduğunu söylemiştim. O buna cevap verebilir mi? Ayrıca, hangi kurumlara araç kiralamış? Bunun ihalesi yapılmış mı? Yapıldıysa ne zaman yapılmış? Bunlara da cevap verebilir mi sayın Öncü?” dedi.
 
“Ne iş yaparmış?”
Mutan açıklamasında, “Ben tıp doktorluğundan emekli oldum. Benim ne iş yaptığım kamuoyunun malumudur. Peki kendisi ne iş yapar? Bakkal mı? Kasap mı? Kabzımal mı? Onu da söylesin. Bu işten gelirinin 500 lira olduğunu söylemiş. Peki 500 lira ile nasıl geçiniyorsun? Hadi eşi hastanede asgari ücret alıyor, onu biliyoruz da, kendisinin aldığı 500 lira evin geçinmesine yetiyor mu? 500 lirayı bana bağışlayacağını söylemiş. Benim onun vereceği paraya ihtiyacım yok da onun geliri olan 500 lira onun saç boyasına yetmez. Saçını boyatıp eli cebinde gezmesini biliyor. Bu sorduklarıma da cevap verebilir mi?” dedi.
Paylaş