“23 Nisan kutlu olsun”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle siyasiler kutlama mesajları yayınladı. Çocukların içinde bulunduğu gerçekleri görmezlikten gelen mesajlarda yine hamaset hakimdi. Çocuk işçiler yine unutuldu, Pozantı cezaevinde çocuk mahkumların yaşadığı taciz ve istismar görülmek istenmedi. 4+4+4 eğitim sistemi ile çocukları geleceksizleştirecek eğitim sisteminin yanından geçilmedi. Çocuk Hakları sözleşmesinin es geçildiği bir ülkede anadili eğitiminden dışlanmış bir çocuk bayram kutlayabilir mi? Varsın olsun; “23 Nisan kutlu olsun”... Yıllarca bu masallar ile büyütülmedik mi?

414
AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladılar.
 
 
Daniş ile Kaşdemir’in mesajı
AKP Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, ortak yayımladıkları mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin (TBMM) halk iradesinin tecelli ettiği, halkın, seçtiği temsilciler aracılığıyla yönetime ortak olduğu siyasal sistemin çatısı olduğunu bildirdi. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ``Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir`` sözüyle yüce meclisin temel prensibini ortaya koyduğuna işaret eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:  “Bu prensiple, 92 yıldır milletin iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimiz, en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti`ni her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışmaktadır. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı ülkemiz ve hatta tüm dünya çocuklarına armağan ederek ülkemizin geleceğine olan güvenini en net şekilde ifade etmiştir. Dünyada başka hiçbir ülke böyle bir bayramı çocuk bayramı olarak kutlamamaktadır. Bu bizlerin geleceği olan çocuklarımıza olan güvenimizin göstergesidir.”
 
 
Sarıbaş’ın mesajı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 92. yıldönümünü coşkuyla, gururla, sevinçle ve heyecanla, inanç ve kararlılıkla kutluyoruz. TBMM Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Ulusunu zafere ulaştırıp, Bağımsızlık Mücadelesine son noktayı koyacak Başkumandanlık görevini verdi. İşgalciler tarafından, Türk Halkının dünyanın tüm mazlum halklarına örnek olan Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının tescili sonucu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları kolları sıvayarak, TBMM’de, önce Cumhuriyetimizin kuruluşunu, sağlayarak, tüm dünyanın kabul ettiği, saygı gösterdiği Çağdaş, Laik, Demokratik ve Hukuk Devletinin Temelleri attılar. İşte coşkuyla, gururla, sevinçle ve heyecanla, inanç ve kararlılıkla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  23 Nisan 1920 de emperyalist güçlerin işgali altında, vatan topraklarının her karışında ölüm kalım savaşının verildiği bir ortamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür.  Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 23 Nisan’ı Mustafa Kemal Atatürk, çok sevdiği çocuklara armağan ederek Çocuk Bayramı olarak kutlanmasını istemiştir. Çocuk Bayramı dünyada ne yazık ki tek bir ülkede kutlanmaktadır, ne mutlu ki bu onur, bu gurur Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk Ulusuna,  Türk Çocuklarına aittir” diye konuştu.
 
 
Soydan’ın mesajı
TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan ise; “Ulusumuzunu yanışının simgesi olan 23 Nisan 1920`de Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasıyla bağımsız ve güçlü Türkiye`nin de temelleri atılmıştır. Böylelikle, Ulusumuz için yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk`ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı gün olan 23 Nisan`ı, bayram olarak çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere, çoçuklara, gençlere verdiği değerin en önemli göstergesidir. Çocuklarımızı ülkemizin geleceği olarak gören Yüce Atatürk, demokratik, lâik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`ni çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir. Yarının gençleri ve büyükleri olarak cumhuriyetin çocuklarının, üstlendiği bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağına, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan ulaşacakları yeni başarılarla, ülkemizi geleceğe taşıyacaklarına inancımız, güvenimiz sonsuzdur. Çocuklarımız yaşamın anlamı, mutluluğu ve güzelliğidir. Varlıkları ile yaşamımızı zenginleştiren, yaşama daha sıkı bağlanmamızı sağlayan çocuklarımıza her zaman ilgiyle yaklaşmalı, bekledikleri sevgi ve sıcaklığı onlardan hiçbir zaman esirgememeliyiz. Unutulmaması gerekir ki, günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, ancak çocukların sevgi ve kardeşlik ortamı içinde yetiştirilmesiyle olanaklı kılınabilir. Çocuklarımıza, gençlerimize düşen en büyük görev, Atatürk`ün düşüncelerini anlamak, O`nun ilke ve devrimlerini özümsemek, çağdaşlık yarışında ülkemizi daha da ileri götürmektir” dedi.
 
 
Kutlu’nun mesajı     
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu da cumhuriyetin en önemli kurumlarından TBMM`nin açılışının 92. yıl dönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını ifade etti. 23 Nisan 1920 tarihinin, sadece TBMM`nin açılış tarihi olmadığını, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğuna işaret eden Kutlu, şu görüşleri dile getirdi: “Bugün ülkemiz Atatürk`ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması hedefine her zamankinden daha yakındır. Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı bu tarih ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Unutulmamalıdır ki Türkiye`nin bugününü ve yarınını temsil eden TBMM, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur. Bu milli onur gününün çocuk bayramı olarak kutlanması için Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti`nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklar, sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır.”
 
 
Karagöz’ün mesajı
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Karagöz; “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, Atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de Onun aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. Çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanları, bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacaklardır. Atatürk gibi kahramanları farklı kılan ve tarihe altın harflerle yazdıran gerçek de budur. Bu nedenle Atatürk`ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı devam ettireceğiz. Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 
 
Öncü`nün mesajı
AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü de Mustafa Kemal Atatürk`ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurma kararının ardında yatan temel düşüncenin, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşaması olduğunu vurguladı. 23 Nisan 1920`nin, Atatürk önderliğinde tarih yazan yüce Türk ulusunun, çağdaş dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olma amacıyla verdiği savaşımın dönüm noktası olduğuna işaret eden Öncü, şunları kaydetti: “Ulusal egemenlik, devletimizin temel yapısını belirleyen, demokratik rejimimizin yaşam kaynağı olan bir ilkedir. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olarak, kendimize güvenerek, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, yarınlara emin adımlarla yürüyeceğiz. Ulusumuzun ve devletimizin tüm çabaları, çocuklarımıza vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak içindir. Çocukları çok seven Atatürk, tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak yine çok güvendiği, değer verdiği çocuklara armağan etmiştir.”
Paylaş