“12 yıldır bitmeyen yolları ne zaman bitireceksiniz?”

Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ulaşım konusunda yolları bitmeyen illerden bir tanesi olan Çanakkale’de yapımı devam eden yolların son durumunu sordu. Bakan Yıldırım’a Çan-Biga ve Çan-Çanakkale yollarının ne zaman biteceğini soran Sarıbaş; “Karayollarında ulaşım konusunda yolları bitmeyen illerden bir tanesi de Çanakkale ilidir. Çan-Biga ve Çan-Çanakkale yolu hâlâ daha on iki yıldır bitmemiştir. Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz?” dedi...

551
Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ulaşım konusunda yolları bitmeyen illerden bir tanesi olan Çanakkale’de yapımı devam eden yolların son durumunu sordu. Bakan Yıldırım’a Çan-Biga ve Çan-Çanakkale yollarının ne zaman biteceğini soran Sarıbaş; “Ulaşımı en zor illerden bir tanesi Çanakkale ilimiz. Ta Atatürk zamanında yapılan Devlet Demiryollarının Bandırma`ya oradan öte Çanakkale`ye kadar projesinin ya da fizibilitesinin yapıldığını duyuyorum. Ne derece doğrudur? Bunun Çanakkale Limanı`na hem yolcu hem yük taşınması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Toplu taşıma açısından burasının önemini biliyorum, bu konuda çalışmanız nedir? Kara yollarında yine ulaşım konusunda yolları bitmeyen illerden bir tanesi de Çanakkale ilidir. Çan-Biga ve Çan-Çanakkale yolu hâlâ daha on iki yıldır bitmemiştir. Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz? Yeniden projelendirme safhasına gelmiştir. Burada yedi yıldır istimlak parası ödenmeyen arsa sahipleri, mülk sahipleri vardır. Bunların parası ne zaman ödenecektir? Bu konuda şikâyetler oldukça çok. Bu anlamda, Çanakkale`deki bütün yolların inşaatı ne aşamadadır?” dedi.
 
Bakan Yıldırım’ın cevabı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın sorularına şu yanıtı verdi: “Çanakkale aslında ulaşım bakımından dönemimize kadar çok iyi değildi, bunu ifade etmek istiyorum özellikle. Deniz taşımacılığı, adalara erişimde ciddi sıkıntılar vardı; bunlar çözüldü. Havaalanı vardı, çalışmıyordu; bunlar çözüldü. Çanakkale`den Bandırma`ya kadar bölünmüş yol hâline getirildi. Tabii, burada da iyileştirme çalışmalarımız bundan sonra olacak, asfaltlama. Çan-Çanakkale yolu biraz uzadı, doğru. Yani bu yolu da büyük oranda tamamladık, herhâlde önümüzdeki sene tamamen bitmiş olur. Çanakkale`de, bilhassa Gelibolu tarafında ta Edirne`ye kadar yol yapımı tamamlandı. Gelibolu`dan Lapseki`ye kadar çalışmalar devam ediyor.”
Paylaş