havadurum

‘Osmanlı Arşivinden Çanakkale Savaşları’

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) ``Osmanlı Arşivinden Çanakkale Savaşları`` sergisi açıldı.

623
Çanakkale Valiliğinin desteğiyle Troia Kültür Merkezi`nde düzenlenen serginin açılışını Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Deniz Müzesi Komutanı Albay Can Uzunsoy, Defterdar Sacide Şakar yaptı.
 
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, serginin amacının, Çanakkale Savaşları`nın nasıl başladığı, ne şekilde geliştiği ve savaşta yaşanan olayları halka ve gençlere göstermek olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşları konusunda her geçen gün yeni bilgi ve belgelerin ortaya çıktığını ve bunların yeni kuşaklarla paylaşılmasıyla yabancı devletlerin Türkiye üzerindeki planlarının daha iyi anlaşılacağını belirten Atabay, sergide yer alan belgelerin Çanakkale Savaşları ile ilgili var olan pek çok belgenin küçük bir kısmını oluşturduğunu bildirdi.
 
Paylaş