havadurum

‘Dünyada kriz var, Türkiye’de yok’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Çanakka-le’de AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dünyada birçok ülkede küresel krizin etkileri görülürken, Türkiye’nin güçlü yönetimle krizden etkilenmediğini ve bir zamanlar IMF’den borç alan ülkenin, şimdi IMF’ye para verir duruma geldiğini söyledi.

883
 
AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Av. Mehmet Daniş ve Av. İsmail Kaşdemir ile Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’nün hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, dünyada birçok ülkede küresel krizin etkileri görülürken, Türkiye’nin güçlü yönetimle krizden etkilenmediğini ve bir zamanlar İMF’den borç alan ülkenin, şimdi İMF’ye para verir duruma geldiğini söyledi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz son zamanlarda Çanakkale’de yapılan yatırımlara ve verilen desteğe değinerek özellikle sağlık alanında yapılan atağın dikkat çektiğini ifade etti.
 
“ÇOMÜ’ye 50 milyon ödenek tahsis ettik”
Eğitim alanında derslik sayılarının arttığını belirten Bakan Yılmaz, sağlık alanında ise ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ndeki değişimden ve ÇOMÜ’ye yapılan yatırım ödeneğinden bahsetti. Bakan Yılmaz üniversiteye çok ciddi yatırım yaptıklarını belirterek, 50 milyon TL civarında ödenek tahsis ettiklerini belirtti. 400 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi projesi ile ilgili de konuşan Bakan Yılmaz hastane ile ilgili yer tartışmaları bitince projeye başlanacağını söyledi.
 
Bakanlık olarak özel sektörle işbirliği halinde çalışmanın önemine değinen Bakan Yılmaz kurulan Kalkınma Ajansı sayesinde de Balıkesir ve Çanakkale illerine 80 milyon liralık hibe ve destek verdiklerini ifade etti.
 
“AK Parti toplumun en kılcal damarlarına kadar yayılmış bir parti”
Bakan Yılmaz: “Sadece Ankara’nın yaptıkları yetmez. Yerel yönetimin yaptıkları da önemli. Biz AK Parti olarak yerel yönetimde de anlayışımızı ortaya koymak istiyoruz. Bizim için Başbakan’ımız Erdoğan’ın söylediği gibi seçim çalışmaları seçimin ertesi günü başlar. AK Parti üye sayısı ve çalışan potansiyeli ile bugün toplumun en kılcal damarlarına kadar yayılmış bir partidir. Bu yayılmada teşkilatların çalışmalarının büyük önemi vardır. Teşkilatlarımız kadın kolları, gençlik kolları ve tüm parti güçleriyle en ücra köşedeki vatandaşlara ulaşmaktadır. Biz her zaman şuna inanıyoruz. Hiçbir zaman yüz yüze iletişimin, sohbetin ve muhabbetin yerini hiçbir şey tutamaz. Bu noktada AK Parti Kadın Kollarına da şükran duyuyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Birileri değişir, ama bugün Türkiye bu noktalara geldiyse sosyal devlet politikaları hayata geçirildiyse, Türkiye uluslararası alanda etkinliğini artırdıysa ve demokrasi ileriye taşındıysa bunda sizlerin gönülden çalışmasının payı büyük” dedi.
 
“2014 yılı hayati önemi olan, kritik bir yıl”
2014 yılının hayati önemi olan, kritik bir yıl olacağını söyleyen Yılmaz Türkiye’yi önümüzdeki süreçte yerel seçimlerin, il başkanlığı ve genel seçimlerin beklediğini ifade etti.
 
Küresel krizin olduğu ortamda Türkiye’de bu güçlü yönetim olmasaydı sonuçlar kötü olurdu”
Yılmaz: “ Şu anda bize normal gibi geliyor tek başına güçlü yönetim, ama küresel krizin olduğu ortamda Türkiye’de bu güçlü yönetim olmasaydı sonuçları kötü olurdu. Dünyada Japonya, Yunanistan gibi birçok ülkelerde küresek krizin etkilerinin görüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz komşu ülke Yunanistan’da işsizliğin yüzde 28 oranına ulaştığını söyledi. Birçok ülkenin dış borç ve krizle boğuştuğunu ifade eden Bakan Türkiye’nin küresel krize 1990’lardaki siyasi yapı ve yönetimle yakalansaydı sonuçlarının daha ağır olacağını kaydetti.
 
2001 yılında dünyada kriz yokken, bir tek Türkiye’de kriz yaşandı”
“Güçlü bir yönetimimiz ve güçlü bir başbakanımız var” diyen Yılmaz 2001 yılında dünyada kriz yokken, bir tek Türkiye’de krizin yaşandığını, işyerlerinin ve bankaların kapandığını söyledi.
 
“Eskiden bizde kriz olurdu, dünyada olmazdı. Şimdi dünyada kriz var, bizde yok”
Bakan Yılmaz eskiden bizde kriz olurdu, dünyada olmazdı. Şimdi dünyada kriz var, bizde yok. Biz geçmişte krizi bile yönetemediğimiz için dış güçlerden destek alırdık. Şimdi sadece kendimiz yönetiyoruz. Eskiden İMF’den borç alırdık, şimdi İMF’ye borç veriyoruz” diye konuştu.
 
“Rehavete girmeyin”
Yılmaz bu durumun AK Parti’yi ve teşkilatı rehavete sokmaması gerektiği konusunda da uyarıda bulunarak: “Yaptık, yeterli dersek tuzağa düşmüş oluruz. Önümüzde 2023 vizyonuna hazırlanmak gibi bir süreç var. Çanakkale’den de çok şey bekliyoruz ve Çanakkale’ye destek konusunda da her zaman yanınızdayız” diye konuştu.
 
AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Çanakkale’ye daima pozitif ayrımcılık yaptığına dikkati çekerek bakanın yerel seçim öncesi Çanakkale ziyaretinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.
 
“Yerel yönetim adım atmıyorsa kentte yatırımlar hissedilmez
ve Çanakkale bir cazibe kenti haline gelemez”
AKP Milletvekili Mehmet Daniş ise Kalkınma Bakanlığının kamunun planladığı projelerde destek veren önemli bir bakanlık olduğunu kaydetti. Daniş Çanakkale olarak bakanlığın Çanakkale’ye sulama, karayolları, sağlık alanlarında verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek, AK Parti milletvekilleri olarak sosyal projeler başta olmak üzere birçok alanda destek verdiklerini ama kamuya yapılan yatırımların artması için yerel yönetimlerin de büyük önemi olduğunu vurguladı. Daniş yerel yönetim adım atmıyorsa kentte yatırımların hissedilmeyeceğini ve Çanakkale’nin bir cazibe kenti haline gelemeyeceğini söyledi.
 
AK Parti İl Binası’nda gerçekleştirilen ziyaretin ardından Çanakkale’de esnafı da ziyaret eden Bakan Cevdet Yılmaz vatandaşlarla da sohbet etti.
Paylaş